Cristiano Ronaldo i landslagsdressen

Chile – Portugal: Semifinal i Confederations Cup

 

Vi tror det blir en grinig tillställning ikväll. Matchbilden kommer nog vara ett defensiv Portugal som väntar på sitt läge medan Chile kommer att föra spelet. Kryss?

Pålitliga Portugal?

Inget av lagen har torskat än i turneringen. Portugal har tog skördat mer poäng då de har vunnit mot både Ryssland och Australien. Krysset kom i ”derbyt” med Mexiko. Portugal vann gruppen på 7 poäng och bättre målskillnad än tvåan Mexiko som också skrapade ihop 7 poäng.

Det är oklart om Manchester Citys senaste golden boy Bernardo Silva kommer att spela då han åkte på en skada i högerfoten under lördagens match mot Nya Zeeland, samtidigt som Raphael Guerreiro inte kommer till spel på grund av en fotskada. Pepe är avstängd. I övrigt är det ett lag som vi känner igen från EM förra sommaren.

 

Chilenskt temprament?

Chile har som sagt inte heller förlorat än, men de har bara tagit en vinst och det var mot Kamerun i öppningsmatchen.
Efter det kryssade man mot Tyskland och Australien genom två 1-1-matcher.

Samtliga spelare i den chilenska truppen är tillgängliga och man kommer med bästa lag. Med namn som Sanchez, Vidal, Vargas, Isla och Bravo.

 

Kvällens match

Cristiano Ronaldo innehar en delad skytteligaledning på 2 mål tillsammans med tyskarna Lars Stindl och Timo Werner. Han är nog extremt taggad på att vinna skytteligatiteln även i den här turneringen.

Det kan nog bli en svängig match där Portugal kommer ligga på defensiven och Ronaldo har en fri offensiv roll där han kan gå på kontringar. Chile kommer nog pressa på med större delen av laget. Känslan är att det kan bli en grinig tillställning med en del kort, och även om turneringen bara är ”för-VM” så är det en de prestige för Chile som nog vill ta den här titeln. Vilket kan innebära att det kommer smälla på och bli en del fulnyp.

 

Spela på Confederations Cup hos Expekt!

Expekt - 100 % upp till 2000 kr

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.