Spanien obesegrade - än så länge

Final i U21-EM: Spanien mot Tyskland

Spanien är obesegrade – än så länge.

Spanien oöverträffade – Vamos!

Spanjorerna har övertygat den här turneringen från start till mål. Premiären demolerade man Makedonien (som senare visade sig vara ett helt okej lag), med 5-0. Därefter fortsatte segertåget då man vann mot ett av turneringens topplag och deras största konkurrent i gruppen, nämligen Portugal med 3-1. I den sista matchen i gruppspelet var man redan klara för avancemang, så man beslutade att lufta truppen och skickade ut elva nya spelare som vann mot Serbien med 1-0. Här finns det gott om bredd och talang.

I semifinalen rådde man inte på Italiens defensiv, åtminstone inte i den första halvleken. Men strax efter vilan spräckte man Donnarummas nolla genom Saúl Niguez i den 53:e minuten. Fem minuter senare plockade Gagliardini upp sitt andra gula kort och fick tacka för sig. Där och då kändes matchen avgjord, men faktum är att Italien kvitterade kort därefter och plötsligt var det liv i matchen.
Det varade dock inte särskilt länge då mannen för kvällen, Saúl gjorde jobbet och satte 2-0 i den 65:e minuten, och fullbordade sitt hattrick i den 74:e. Arrivederci.

Har tyska maskinen gnisslat igång?

Tyskarna var även dem förhandsfavoriter inför turneringen, med lite högre odds än Spanien. Man har gjort det man ska och vann mot Tjeckien i öppningsmatchen med klara 2-0 och följde upp det med ännu en hållen nolla och 3-0 mot Danmark. Där kändes det hela rätt avgjort vilka som skulle bli gruppsegrare. I sista omgången väntade Italien och baserat på Italiens svajiga insatser tillsammans med Tysklands stabila spel så skulle det bli klara 9 poäng. Men bollen är rund, speciellt i U21.
Istället var det Italien som tog ledningen och det hela såg mörkt ut för Tyskarna som helt plötsligt inte bara bumpades ner från förstaplatsen i Grupp C, utan även tappade platsen som bästa tvåa. Men som en skänk från ovan så vann slagpåsen Danmark mot Tjeckien med 4-2 och helt plötsligt var det 1-0-resultatet som tog både Tyskland och Italien vidare.
Och det löste ju sig till det bättre för tyskarna som slapp möta Spanien i en semifinal, utan den pucken åkte Italien på istället.

En semifinal mellan bittra rivalerna England och Tyskland väntade. En svängig match där de båda nationerna höll jämna steg där Tyskland tog ledningen genom Selke i den 35:e minuten och England kvitterade tack vare Gray i den 41:a och vi hade 1-1 i paus. Strax efter halvtidsvilan vände England på steken och tog ledningen med 2-1 genom Abraham och hade ledningen i 20 minuter innan Platte tröck in 2-2-kvitteringen på hörna.
Dödläget höll sig tills domaren blåste i pipan och därmed väntade förlängningen.
Dock en mållös förlängning där inget av lagen vågade riskera något bakåt. Straffar fick avgöra och givetvis vann Tyskland, precis som Gary Linekers famösa citat.

Kvällens drabbning kan bli en riktigt mäktig uppvisning med mycket spring från båda hållen. Det är två extremt skickliga U21-lag och det kommer vara tillfälligheter och individuella misstag som avgör finalen. Spanien är favoriter hos spelbolagen och det är kanske inte så konstigt med tanke på deras facit. 1.86 på Spanien finns att hämta hos Nordicbet.

 

Nordicbet

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.