Tysklands Davie Selke

U21-EM – England ställs mot Tyskland

Som Gary Lineker sa: ”Fotboll är en simpel sport. Det är 22 man som jagar en boll i 90 minuter, och i slutet vinner tyskarna.”

Vad har vi på England, egentligen?

På något mirakulöst sätt har England inte förlorat än i årets U21-EM. Man undkom mot Sverige med nöd och näppe tack vare en arrogant slagen straff och man lyckades vända ett underläge mot chockgänget Slovakien (som var nära att avancera till semifinal). Men sen avslutade man matchen med en överkörning av värdlandet Polen där siffrorna skrevs till 3-0.
Nu ställs man på prov på riktigt när en av favoriterna till guldet står för motståndet. Rykten gör gällande att Nathan Redmond och Nataniel Chalobah har lite känningar och det är oklart om de kommer till spel. Skulle någon eller rent av båda spelarna missa så är det enormt avbräck då Redmond har varit en av Englands bästa spelare.

 

Manskapet trummar på

Tyskland i sin tur har varit stabila och pålitliga, bortsett från matchen mot Italien, då de var helt okej, men man kan väl utgå ifrån att de var rätt glada att slippa Spanien i semifinalen och därmed ”tillät” Italien att vinna med 1-0, för att kunna bli bästa tvåa.

Tyskland hade 211 minuter utan insläppta mål innan Bernadeschi satte stopp för den sviten. Mot Tjeckien och Danmark vann man med klara 2-0 respektive 3-0.

Tyskland ska vara favoriter i den här matchen. Men samtidigt är det här U21 och man kan inte ta något för givet. Se bara på Tjeckien som vann mot Italien men som förlorade mot Danmark. Eller Slovakien för den delen som vann mot både Polen och utklassade Sverige.

 

Tipset

Jag tror stenhårt på tyskarna i den här matchen. Oddset på en rak vinst på Tyskland ligger i nuläget på 2.50 hos Bethard, vilket är ett fint värde, baserat på hur bra laget är. Oddset finns hos Bethard.

Spela på Bethard!