Chelsea Costa Hazard

Bråket mellan Costa och Conte

Diego Costa ser ut att lämna Chelsea efter att fått beskedet från Antonio Conte att han inte ingår i italienarens planer för nästa säsong. Men vart ska han gå?

Diego Costa var ytterst viktig under säsongen för Premier League-vinnarna Chelsea då han stod för 20 mål och 7 assisst. Han hamnade på en delad fjärdeplats i skytteligan tillsammans med Sergio Aguero.

”Måste lämna”

Men nu ser anfallaren ut att lämna Stamford Bridge efter ett rakt besked från Chelseas tränare Antonio Conte.

Diego Costa avslöjade det hela i en intervju med spansk press efter att Spanien spelat mot Colombia.

-För ett par dagar sen fick jag ett meddelande från min tränare som sa att jag inte längre ingår i hans planer. Så jag vet inte… Jag är en Chelsea-spelare för att jag har ett kontrakt med dem, men tränaren vill inte ha mig i laget. Så jag måste lämna, säger Diego Costa.

Och fortsätter:

– Jag hade inte en bra relation med Antonio Conte under den här säsongen och det är uppenbart att han inte vill ha mig i laget.

 

Vilka alternativ har Costa?

Ett alternativ för Diego Costa hade varit att åka tillbaka till Atletico Madrid där han gjorde det bra under ett par säsonger, vilket skulle innebära att han och Filipe Luis gör samma resa. Luis lämnade Atletico för Chelsea men återvände till den spanska huvudstaden efter bara ett år.
Men Atletico Madrid har för närvarande ett transferförbud som inte kan hävas före januarifönstret, vilket skulle innebära att Diego Costa inte kan spela före årsskiftet.

Under januarifönstret under föregående säsongen var det något som knakade lite i Chelsea, som var serieledare. Skulle deras bäste målskytt lämna för Kina i fönstret? Det slutade med att Costa stannade och var med och vann ligan och var ytterst vital i att det gick som det gick. Men visst kan man anta att det var någonting som skavde redan där och då.

 

Spela på vilka som vinner Premier League 2017/2018 hos GUTS

Guts

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.