Viktor Claesson

Sverige – Norge: Ny startelva att vänta

 

Efter succématchen mot Frankrike i VM-kvalet på Friends Arena, där Sverige mirakulöst tog tre poäng och klättrade upp till förstaplatsen i kvalgruppen, ruskar nu Party-Janne om i truppen och sätter ut en ny startelva mot Norge i kvällens träningslandskamp på Ullevål i Oslo.

 

Fin insats – otroligt resultat

Ingen kunde väl på allvar trott att Sverige skulle vinna under fredagens match mot Frankrike som just nu är lite av ett galacticolag med stjärnspelare på varje position, och skulle någon stjärnspelare vara otillgänglig så står det fyra andra stjärnspelare på tur på varje position, redo att ta över stafettpinnen. Giroud gjorde 1-0 i den 37:e minuten och det såg mörkt ut, även om Sverige stundtals hade varit det bättre laget. Men Jimmy Durmaz var pigg och lyckades kvittera med en fin boll innan halvtidsvilan drog igång. I andra halvlek stod Sverige upp bra och man såg ut att gå mot ett kryss vilket på förhand skulle vara ett fantastiskt resultat. Men i en märklig situation där Hugo Lloris var långt ute med boll och drog en chansning där han, istället för att lägga ut bollen, så blev det nästan en passning mitt i gapet till Ola Toivonen som drog till direkt från mittcirkeln. Bollen tog en fin båge innan den gick över linjen och rasslade till i det franska nätet. Med segern har nu Sverige tagit över förstaplatsen. Hade Sverige förlorat matchen hade Holland tagit sig upp på samma poäng som Sverige i och med att de tog tre poäng mot Luxemburg. Så det här var ett fantastiskt resultat.

 

Nya förmågor får chansen från start

Inför kvällens träningslandskamp är det en helt ny startelva som Janne plockat ihop. Några som har varit inne och snurrat några vändor och några som är lite mer oprövade. Den hela startelvan är följande:
Sverige (4-4-2)

Målvakt: Kristoffer Nordfeldt

Backlinjen: Emil Krafth – Pontus Jansson – Filip Helander – Nicklas Hult

Mittfältet: Viktor Claesson – Sebastian Larsson (K) – Oscar Hiljemark – Sam Larsson

Anfallet: John Guidetti – Christoffer Nyman

 

Spela på kvällens träningslandskamp mot Norge hos Expekt!

Expekt