Elfsborg

Elfsborg tar en tripp till Norrland

 

Sundsvall får besök av Elfsborg när den femte omgången av allsvenskan kör igång under onsdagskvällen.

 

Svajiga lag som drabbar samman

Precis som övriga allsvenskan så är det här två lag som man inte riktigt vet vad de kan. Sundsvall har en tunn trupp och är bottentippade av de flesta, men har stundtals visat upp ett helt okej spel. Viktiga poäng har hämtats mot AFC Eskilstuna och Hammarby men väntade förluster mot Malmö och Häcken.

Nu väntar Elfsborg som av många har tippats vara någonstans i mitten på tabellen när säsongen börjar dra ihop sig. Man inledde med 5-1 borta mot Kalmar som skulle kunna vara ett styrkebesked om det inte hade varit så att Kalmar var och är helt under isen. Detta följdes upp med förluster mot AIK och Djurgården innan man samlade ihop sig och tog en säker 3-0-seger mot Örebro på hemmaplan.

Elfsborg trivs i Sundsvall

Elfsborg som vanligtvis lirar på konstgräs besöker nu Sundsvall för att ta sig an Giffarna på Idrottsparken. De senaste tre gångerna Elfsborg har spelat mot Giffarna i Sundsvall har det blivit segrar för Boråsarna, och det lutar åt det här med. Giffarnas Lars Krogh Gerson som är den som är tänkt att hålla i och fördela bollen på mittfältet är borta åtminstone en månad. Sundsvall har en bra kantspelare i form av Eric Larsson som briljerat längs högerkanten, inte minst mot AFC. Neutraliseras han så finns det inte särskilt mycket att hurra för i Giffarnas uppspel förutom Smajl Suljevic som stundtals kan lägga ett par fina långbollar.

Elfsborg må bli ett mittenlag den här säsongen, men det är ett bättre och mer komplett lag som kommer till spel ikväll. Daniel Gustavsson är fortfarande skadad, men mittfältsmotorn Alex Dyer ser ut att vara tillbaka. Nu senast stod man för en stabil insats då man tog ner alibigänget Örebro enkelt på Borås Arena. Mycket talar för att Elfsborg rullar ut Giffarna ikväll.

Elfsborg att vinna full tid 1.94 hos Nordicbet

Nordicbet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.