Chelsea Costa Hazard

Chelsea mot Southampton på The Bridge

Chelsea visade vad de går för när de spelade mot Tottenham i FA-cupen. Nu ställs de mot Southampton hemma på Stamford Bridge och tre poäng är det enda som räknas.

Ettan och tvåan i Premier League drabbade samman i FA-cup-semifinalen på Wembley under lördagen. Antonio Conte valde förvånande nog att vila storstjärnorna Eden Hazard och Diego Costa och istället fick Michy Batshuayi och Willian förtroendet på topp från start. Conte gjorde ett dubbelbyte och Hazard och Costa fick komma in i minut 61 när ställningen var 2-2. Matchen slutade 4-2 till Chelsea.

Chelsea vill utöka avståndet

Nu ska tre väldigt viktiga pinnar plockas på Stamford Bridge mot Southampton. När lagen möttes i höstas på St Mary’s Stadium vann Chelsea med 2-0 efter mål av Hazard och Costa – som antagligen är startspelare i kvällens drabbning. Costa har gjort 17 mål i ligan medan Hazard har gjort 14. Leder skytteligan gör Lukaku på 24.

Chelsea har i princip varit serieledare sen starten och behållt den sen dess, även om avståndet till bakomvarande lag har minskat under våren, speciellt efter två tunga förluster som inträffade nyligen, nämligen Manchester United (b) och Crystal Palace (h). Man leder ligan på 75 poäng medan Tottenham jagar på en andraplats och 71 poäng. Tottenham får vila en extra dag och möter under onsdagen Crystal Palace borta. Palace, som i helgen slog Liverpool på Anfield, vann även på Stamford Bridge mot Chelsea nyligen.

Southampton trivs på bortaplan

Southampton har samlat ihop 18 av sina 40 poäng på bortaplan. Men det är framförallt mot lag längre ner i tabellen. Hittills har man inte vunnit mot något Topp 6-lag den här säsongen, och inte mycket talar för att det blir en seger här heller. Man parkerar för närvarande på en niondeplats i tabellen efter en mellanmjölkssäsong.

Skadeläget

Chelsea: Gary Cahill missar troligtvis.

Southampton: Charlie Austin, Alex McCarthy, Sam McQueen, Virgil van Dijk är inte redo för spel.

 

Spela på att Chelsea vinner och håller nollan till 2.15 hos Comeon

Spela på att Hazard gör första målet till 5.40 hos ComeOn

ComeOn