ESC 2018: Benjamin Ingrosso representerar Sverige i finalen

Imorgon är det dags! Finalen av Eurovision Song Contest 2018 ska avgöras nere i Portugals vackra huvudstad Lissabon. Svenskarna sätter sitt hopp till Benjamin Ingrosso som igår kväll blev klar för final med sitt bidrag ”Dance you off”.

Bethard black logo

Sverige ett av 26 länder som deltar i finalen

Den 63:e upplagan av Eurovision Song Contest går av stapeln nere i Lissabon imorgon kväll och Sverige är ett av de 26 länder som har gått vidare till finalen. Igår stod det klart att Sverige blir representerade i finalen och det var en oerhört glad Benjamin Ingrosso som tog emot beskedet om att han var klar för final. På presskonferensen efteråt sade en lycklig Ingrosso såhär:

– Jag vill säga tack till alla för att ni röstade på mig. Jag är så tacksam över att vara här och vill säga grattis till alla andra tävlande. Jag är så hedrad över att få representera Sverige i finalen.

Den 20-årige svenskens bidrag var ett av tio som gick vidare från tävlingens andra delfinal som alltså tog plats under gårdagen. Benjamin Ingrosso får bland annat sällskap av Norges Alexander Rybak och Danmarks Rasmussen, som också är klara för final. Några som däremot inte deltar i finalen imorgon är Rumänien och Ryssland, som därmed missar finalen för första gången någonsin för deras del.

Cypern favoriter att ta hem Eurovision 2018

Benjamin Ingrossos framgångar kommer dock inte som någon jättestor överraskning. De internationella oddssättarna hade redan innan gårdagens delfinal satt Sveriges bidrag på en sjätte plats, bara slaget av Cypern, Israel, Norge, Frankrike och Litauen. Cypern ses som en av de största favoriterna till att ta hem rubbet imorgon kväll, då Bethard ger 2.20 på att de vinner i skrivande stund. Israel är de näst största favoriterna med 4.35 gånger pengarna.

Det svenska bidraget har fått startplats nummer 20 av 26 imorgon, så man behöver inte stressa till TV:n för att hinna se vår käre Benjamin. Eventet drar igång klockan 21.00 på SVT 1 och hela startordningen finner du här nedanför:

1. Ukraina 10. Serbien 19. Moldavien
2. Spanien 11. Tyskland 20. Sverige
3. Slovenien 12. Albanien 21. Ungern
4. Litauen 13. Frankrike 22. Israel
5. Österrike 14. Tjeckien 23. Nederländerna
6. Estland 15. Danmark 24. Irland
7. Norge 16. Australien 25. Cypern
8. Portugal 17. Finland 26. Italien
9. Storbritannien 18. Bulgarien

Hämta bonus och spela på ESC hos Bethard

Det går utmärkt att spela på ESC 2018 finalen hos Bethard. Oddsen på att Sverige vinner morgondagens final ligger i skrivande stund på 17.00. Du som ny medlem hos Bethard får även en välkomstbonus på 200 % upp till 1000 kronor när du registrerar dig via våra länkar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.