premier league logo

Premier League: Blir det Liverpool eller Chelsea som kniper fjärdeplatsen?

2017/18 års upplaga av Premier League går mot sitt slut. Den 38:e och sista omgången spelas denna eftermiddag och det är framförallt kampen om fjärdeplatsen i ligan mellan Liverpool och Chelsea som är det främsta dragplåstret. Följ med när vi går igenom förutsättningarna inför respektive lags sista ligamatcher för säsongen!

coolbet-bonus

Liverpool behöver bara en pinne

Liverpool ligger inför matchen på fjärde plats, vilket innebär en biljett till nästa säsongs Champions League-gruppspel. Pool ställs mot en av den här säsongens nykomlingar Brighton i eftermiddag och behöver bara en poäng för att säkra fjärdeplatsen. Chelsea har satt sig själva i en tuff sits och behöver nu vinna borta mot Newcastle samtidigt som Liverpool förlorar sin match för att roffa åt sig fjärdeplatsen. Liverpool har inför avslutningen 72 poäng och +42 i målskillnad, medans Chelsea har spelat in 70 poäng och har +27 i målskillnad.

Liverpool – Brighton

Det är alltså bara en poäng som krävs av Jürgen Klopps gäng för att ha chansen att upprepa succén i Champions League nästkommande säsong. Chansen finns dock kvar även om de skulle förlora mot Brighton och Chelsea vinner, men i så fall måste de slå Real Madrid i Champions League-finalen. Vinnaren av Champions League får nämligen en gratisbiljett till nästa turnering.

Liverpool är ute efter att studsa tillbaka på bästa sätt efter 1-0-förlusten mot Chelsea i förra omgången. De skulle även behöva genomföra en bra match idag för att ha med sig en positiv känsla in i Champions League-finalen som går av stapeln 26 maj. Frågan är om herr Klopp väljer att ställa upp med starkaste lag, och därmed också riskera ännu fler skador på sina nyckelspelare, eller om han ställer upp med ett lite svagare lag på pappret. På skadelistan återfinns redan Joel Matip, Emre Can, Alex Oxlade-Chamberlain samt Joe Gomez. Skador på exempelvis Virgil van Dijk eller Roberto Firmino hade minskat chanserna på en CL-titel avsevärt, för att inte tala om vad en skada på Mohamed Salah hade fört med sig.

Merseyside-laget ställs mot Brighton & Hove Albion, vilka inte har något att spela för. 3-1-förlusten i förra matchen mot Manchester City spelade med andra ord ingen roll, vilket inte heller en förlust idag skulle göra. Något som däremot kan ge tändsvätska är det faktum att Brighton inte vunnit på Anfield sen 1983.

Chelsea har satt sig själva i en svår sits

Newcastle – Chelsea

Newcastle har genomfört en helt okej säsong. Målsättningen att stanna kvar är uppfylld sedan en tid tillbaka och de svartvitrandiga ligger inför denna match på en delad tionde plats i tabellen. Nykomlingarna är nog rätt glada över att denna match inte gäller något för deras del med tanke på att de förlorat sina syra senaste matcher.

Antonio Conte och Chelsea har all press på sig idag. De har satt sig i en tuff sits med tanke på att de spelade lika mot Huddersfield i en match de absolut hade behövt vinna. Chanserna att avsluta Premier League-säsongen på fjärdeplatsen har därmed minskat betänkligt då de måste vinna sin  match samtidigt som Liverpool förlorar sin för att hamna fyra. Säsongen har varit en besvikelse för London-laget, med tidigt uttåg ur Champions League och en missad ligatitel. Det enda de kan glädja sig någorlunda åt är att de har chans på FA-cuptiteln nästa vecka, men att ta sig till Champions League väger tyngre.

Hämta din bonus hos Coolbet här

Målvakten Thibaut Courtois är tveksam inför deltagandet idag. Förutom långtidsskadade David Luiz ser Antonio Conte ut att kunna ställa starkast möjliga lag på banan.

Vill du spela på någon av matcherna i den sista omgången av säsongens Premier League går det utmärkt att göra det hos Coolbet. Där hittar även du som ännu inte är medlem en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor efter registrering.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.