Svenska Cupen logo

Svenska cupen: Bryter Malmö FF förbannelsen idag?

Så är det då hög tid att avgöra vem av Djurgårdens IF och Malmö FF som ska få pröva vingarna ute i Europa. Det är finaldags i Svenska cupen och matchen går av stapeln redan kl 15.00 denna Kristi himmelsfärdsdag.

Casinia sports logo

23 000 biljetter sålda

Tele2 Arena är platsen där denna batalj ska avgöras och det väntas bli ett oerhört tryck då inte mindre än 23 000 biljetter blivit köpta inför detta spektakel. Vi förväntar oss alltså en livlig tillställning med ett mäktigt läktarstöd!

Djurgården har chans att knipa sin första titel sedan laget vann dubbeln år 2005. 13 långa år har gått sedan dess och mycket har förändrats i klubben. Den föredetta landslagsmålvakten Andreas Isaksson, som ju lämnade klubben säsongen innan DIF bärgade både SM-guld och cupguld -05, har hunnit med en lång framgångsrik karriär ute i Europa under denna tid och lär vara oerhört sugen på nya framgångar med sitt kära Djurgården innan han lägger vantarna på hyllan.

Nu återstår det att se om Özcan Melkemichel kan få sina spelare att leverera under den press som denna final bär med sig. I serielunken har hans lag inte imponerat nåt nämnvärt då de återfinns först på en tionde plats i den allsvenska tabellen efter åtta spelade matcher. I den senaste matchen mot nykomlingarna Brommapojkarna åkte laget på en pinsam 1-0-förlust efter en tavla av nyss nämnde Isaksson. Maskineriet har hackat betänkligt i synnerhet i anfallsspelet, där de två anfallarna Tino Kadewere och Aliou Badji oftast springer runt som yra höns och samspelet de två emellan lyser med sin frånvaro. Förhoppningsvis kan offensiven bättras på nu när stjärnan Kerim Mrabti är tillbaka i spel igen efter sin skada.

Djurgården har slagit ut Häcken (1-0) och AIK (2-0) på sin väg till dagens finalmöte mot Malmö.

Senast MFF vann cupen var 1989

De regerande mästarna Malmö FF trånar även de efter en efterlängtad cuptitel. Senast di himmelsblå fick lyfta bucklan i Svenska cupen var för 29 år sedan, då de vann år 1989. Detta är nu tredje gången de är i final sedan dess och nu ska cuptiteln hem. Trots titeltorkan är Malmö FF det lag som vunnit Svenska cupen flest gånger i historien med sina 14 titlar. AIK ligger på andraplats med åtta.

Även Malmö har gått oerhört svagt i inledningen av allsvenskan. En ny förlust inkasserades i måndags när IFK Göteborg besökte Stadion och kontrade hem en imponerande seger med 2-1. I skrivande stund ligger MFF på en åttonde plats i tabellen med elva poäng. Noterbart är också att de släptt in näst flest mål i serien tillsammans med Dalkurd och Sirius. Magnus Pehrsson lär alltså vara väldigt angelägen om att få lyfta pokalen idag för att kunna pusta ut lite.

Malmö besegrade IFK Göteborg och Östersund på vägen till finalen.

Hämta bonus här

Det är alltså två formsvaga lag som möts i dagens cupfinal i Stockholm. Djurgården och Malmö har redan hunnit mötas två gånger i allsvenska sammanhang denna säsongen. En seger vardera har det blivit. När Malmö besökte Tele2 den 18 april fick de stryk med 3-0 och när Djurgården i sin tur reste till Stadion den tredje maj var det Malmö som vann med 1-0. Det är med andra ord väldigt ovisst inför detta möte.

Båda lagen har bara lyckats hålla nollan två gånger i allsvenskan hittills och vi tror på en öppen matchbild med chanser åt båda hållen. Därför rekommenderar vi spel på att båda lagen gör mål till odds 1.73 hos Casinia. Hos Casinia finner även du som ny medlem en välkomstbonus på 100 % upp till 2100 kronor att ta del av.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.