fotbolls em 2020 odds

Misstanke kring svenska U21-matcher

– Enligt vår uppfattning finns det inga tvivel och det har pågått under flera år, säger Francesco Baranca, chef för Federbet, till Dagens Nyheter.

Federbet har analyserat 50 spelbolags odds före och efter matchen och har hittat avvikelser som pekar på att matchen har blivit manipulerad.
Ett exempel som nämns är en U21-match där det stod 0-0 efter att 45 minuter hade spelats. Då satsades det stora summor i halvtidsvilan på att bortalaget skulle göra minst tre mål i andra halvlek.

– För oss är det helt tydligt att många visste att den här matchen skulle sluta med bortaseger, säger Francesco Baranca.

Matchfixning aktuellt ämne

Hemmalagets tränare som förlorade matchen skyllde förlusten på slitna och unga spelare.

I vår ställdes stormatchen mellan IFK Göteborg och AIK in på grund av misstänkt matchfixning, då spelare i ett av lagen kontaktats för att få önskat resultat. Matchen ställdes in och sköts upp. Händelsen drog igång en stor diskussion och regeringen gick ut och sa att matchfusk är en prioriterad fråga i den spelutredning som pågår där det utreds hur Sveriges spelmarknad ska se ut.

– Den här typen av brottslighet hotar förtroendet i samhället. Därför är det viktigt att vi använder spellicenssystemet för att även bekämpa matchfixning, kommenterade civilminister Ardalan Shekarabi.

Bethard Banner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.