Jaromir Jagr

Jaromir Jagr hittar ingen ny klubb i NHL

En av hockeyvärldens mest legendariska lirare är kanske på väg att pensionera sig. Florida Panthers som han spelade med förra säsongen erbjuder honom inget nytt kontrakt, och ingen annan klubb heller.
– Jag trodde inte det skulle vara så svårt att hitta nytt jobb i NHL, säger hockeyveteranen till NHL.com.

Den nu 45-årige högerforwarden hade 46 poäng (16 + 30) på 82 matcher för Florida Panthers förra säsongen. Panthers tog sig inte till slutspel under säsongen, och 82 matcher är ju det man spelar i grundserien i NHL. Imponerande för en 45-åring att spela samtliga matcher. Trots löfte från Panthers om en förlängning så blev det inget av det. Den 1 juli meddelade organisationen att de inte kommer förlänga tjeckens kontrakt.

Bara Gretzky är bättre

Jagr har 23 säsonger i NHL bakom sig och på de har han spelat 1711 matcher och skrapat ihop 1914 poäng, vilket endast Wayne Gretzky toppar på smått overkliga 2857. Jagr ligger även på andra plats när det gäller antal spelade matcher med 1711 och behöver egentligen bara en säsong till för att ta förstaplatsen som innehas av Gordie ”Mr Hockey” Howe som har 1767.
Huvudpersonen själv tonar ner betydelsen av statistiken:
– Jag tänker inte på det totala antalet NHL-matcher. Det är sant att när jag kom tillbaka till NHL 2011 så sa jag till mig själv att jag gärna skulle vilja komma upp till 2000 poäng. Men det är fortfarande långt borta. Jag trodde inte det skulle vara så svårt att få ett jobb i NHL det här året.

– Mest diskussion har jag haft med HC Kladno. Och det för att Kladno har en smart ägare som vet vad han vill, säger tjecken och skrattar.
(Jagr själv är majoritetsägare i klubben som spelar i den tjeckiska andraligan.)
– Nej då, men jag vet faktiskt inte. Jag har ingen aning. Jag lämnar det till min agent Petr Svoboda. Det är några NHL-lag som har visat intresse och har kollat läget, men inget mer specifikt än så.

 

Unibet_Banner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.