Nashville Predators Pekka Rinne och Roman Josi

Game 4 i Stanley Cup – vital match för Nashville

Vi är inne i juni och det sedvanliga Stanley Cup-slutspelet är i en avslutande fas med Pittsburgh Penguins i ena hörnan och Nashville Predators i den andra. De två första matcherna spelades i Pittsburgh och pingvinerna vann båda mötena på hemmais. När serien vände hem till Nashville för två hemmamatcher för Predators så tog man en stabil 5-1 seger.

Pittsburgh behöver fixa sitt power play

Pittsburgh må vara regerande mästare och leda finalen med 2-1 i matcher. Men Nashville hittade segerreceptet i Game 3 och tog en första vinst i finalserien. För att Pittsburgh ska kunna studsa tillbaka i Game 4 måste de bli bättre i sitt powerplay. Under säsongen hade de stabila siffror och producerade kontinuerligt. Under grundserien kom man på en delar tredjeplats med Washington Capitals på 23.1%. Före sig fick man Buffalo Sabres på 24.5% och Toronto Maple Leafs på 23.8% i powerplay-siffror. På 260 power play-tillfällen gjorde man 60 mål. Bara Tampa Bay Lightning gjorde fler power play-mål undersäsongen, 62.

De fina siffrorna följde med in slutspelet och man har varit pålitliga i det numerära överläget. Innan finalserien mot Nashville hade man bäst siffror (14 av 56, 25%) av de lag som avancerade från den första rundan. I finalen däremot har det gått knackigare. På 13 tillfällen har man gjort ett mål. I den andra matchen hade manhela sju power play-tillfällen men lyckades inte göra ett mål.

 

Nashville med momentum

Nashville lyckades reducera i matchserien när serien vände hem efter de två inledande matcherna som var i Pittsburgh. Det var en stabil seger med siffrorna 5-1 och Pittsburgh hittade aldrig sitt spel. Nashville är erkänt starka hemma och man har åtta vinster och endast en förlust hemma i Bridgestone Arena. Förlusten kom i övertid mot Anaheim Ducks i den fjärde matchen i den serien.

Ikväll är det ny match i Nashville. Återstår att se om publiken kan skapa samma tryck som senast. Vid en Preds-förlust får vi siffrorna 3-1 i matcher, vilket skulle innebära att Nashville måste vinna resterande matcher. Vinst, och vi har 2-2 och serien lever i allra högsta grad. Det är ikväll det avgörs.

Spela på NHL hos Expekt!

Expekt