Nashville Predators Pekka Rinne och Roman Josi

Game 4 i Stanley Cup – vital match för Nashville

Vi är inne i juni och det sedvanliga Stanley Cup-slutspelet är i en avslutande fas med Pittsburgh Penguins i ena hörnan och Nashville Predators i den andra. De två första matcherna spelades i Pittsburgh och pingvinerna vann båda mötena på hemmais. När serien vände hem till Nashville för två hemmamatcher för Predators så tog man en stabil 5-1 seger.

Pittsburgh behöver fixa sitt power play

Pittsburgh må vara regerande mästare och leda finalen med 2-1 i matcher. Men Nashville hittade segerreceptet i Game 3 och tog en första vinst i finalserien. För att Pittsburgh ska kunna studsa tillbaka i Game 4 måste de bli bättre i sitt powerplay. Under säsongen hade de stabila siffror och producerade kontinuerligt. Under grundserien kom man på en delar tredjeplats med Washington Capitals på 23.1%. Före sig fick man Buffalo Sabres på 24.5% och Toronto Maple Leafs på 23.8% i powerplay-siffror. På 260 power play-tillfällen gjorde man 60 mål. Bara Tampa Bay Lightning gjorde fler power play-mål undersäsongen, 62.

De fina siffrorna följde med in slutspelet och man har varit pålitliga i det numerära överläget. Innan finalserien mot Nashville hade man bäst siffror (14 av 56, 25%) av de lag som avancerade från den första rundan. I finalen däremot har det gått knackigare. På 13 tillfällen har man gjort ett mål. I den andra matchen hade manhela sju power play-tillfällen men lyckades inte göra ett mål.

 

Nashville med momentum

Nashville lyckades reducera i matchserien när serien vände hem efter de två inledande matcherna som var i Pittsburgh. Det var en stabil seger med siffrorna 5-1 och Pittsburgh hittade aldrig sitt spel. Nashville är erkänt starka hemma och man har åtta vinster och endast en förlust hemma i Bridgestone Arena. Förlusten kom i övertid mot Anaheim Ducks i den fjärde matchen i den serien.

Ikväll är det ny match i Nashville. Återstår att se om publiken kan skapa samma tryck som senast. Vid en Preds-förlust får vi siffrorna 3-1 i matcher, vilket skulle innebära att Nashville måste vinna resterande matcher. Vinst, och vi har 2-2 och serien lever i allra högsta grad. Det är ikväll det avgörs.

Spela på NHL hos Expekt!

Expekt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.