Chelsea Costa Hazard

Hazard ser ut att missa säsongsinledningen

Skadad på träning med Belgien

Eden Hazard var en av Chelseas bästa spelare under succésäsongen med nye tränaren Antonio Conte. I ligaspelet skrapade han ihop 16 mål och 5 assist. I skytteligan hamnade han på en åttondeplats tillsammans med Joshua King i Bournemouth som också gjorde 16 mål i ligan.

Under en träning med det belgiska landslaget inför det stundande VM-kvalet skadade sig Hazard då han fick en fotledsfraktur. Olika källor säger olika lång skadefrånvaro, men tidsintervallet ligger på två till fyra månader. Hur som helst kommer Chelsea att få klara sig utan sin stjärnspelare under säsongsinledningen. Premier League rullar igång igen den tolfte augusti.

Positiv till Real Madrid

Innan skadan var det snack om en flytt till Real Madrid. Hazard själv har ställt sig positiv till att spela för Real Madrid och om ett erbjudande dök upp så skulle han behöva fundera.

– Självklart skulle jag överväga om Real Madrid kom med ett erbjudande. Jag vill vinna titlar. Det skulle vara fantastiskt att vinna Champions League. Men Chelseas mål är att vinna Champions League också. Helt ärligt så vet jag inte vad som kommer hända, säger Hazard till The Guardian.

Mittfältaren har ännu inte börjat förhandla med Chelsea om en förlängning av sitt kontrakt. Hursomhelst så har Hazard tre år kvar på kontraktet och en förlängning är inte livsviktig för hans vara eller icke vara på Stamford Bridge i nuläget.

Zinedine Zidane har varit rätt öppen med att han är ett fan av Hazard, och att han gärna skulle se honom i sitt lag.

Men Hazards nuvarande tränare Antonio Conte har tydligt uttryckt att han gärna behåller sin belgiske spelare efter att han spelade så viktig roll i titelbärgandet. Men enligt honom hänger det på spelaren själv.

– Jag tror Eden gärna stannar i Chelsea och jobbar tillsammans med oss, säger Conte och fortsätter:
– Men framtiden? Jag har ingen kristallkula. Jag tror allt är möjligt. Allt är möjligt i fotboll och inte bara för Eden utan för varenda fotbollsspelare.

 

Spela på spelarövergångar hos Betfair

Betfair

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.