Golden Globe

Bästa speltipsen inför 76th Golden Globe Awards

När 2019 nu har ankommit radas awardshowerna upp på löpande band. Den 7 januari är det dags för Golden Globe, en av höjdpunkterna inom nöjesindustrin. Precis som vanligt är Golden Globe en riktigt bra indikation på hur det senare kommer gå när Oscarsgalan ska avgöras om ungefär 1 månad.

Detta är den 76:e gången i ordningen som det delas ut Golden Globe-statyetter och självklart gräver Bettingsidor ner på djuet i oddsen på Golden Globe.

Betta på Golden Globe hos Bet365 

Hur vinner man?

Det brukar vara ganska svårt att förutspå vem som kommer vinna de olika Golden Globes eftersom det är filmjournalister som bestämmer. Rent precist är det omkring 100 Hollywood-jorunalister som väljer vinnarna i de olika kategorierna. Därför är det inte riktigt lika prestigefyllt att vinna en Golden Globe som det exempelvis är att vinna en Oscar eller en Emmy. En sak är dock säker! Golden Globe betyder starten på ett nytt kalenderår fylld med award shows. Du kan vinna riktigt mycket pengar om du lyckas följa med i filmvärlden och hålla ett öga på olika tendenser.

Hos Bet365 hittar du massvis med odds på Golden Globe. I skrivande stund är det möjligt att att spela på vinnaren i samtliga kategorier. Först och främst kan du betta på vem som vinner den bästa filmen i två olika kategorier; drama och musikal/komedi. Det är också möjligt att betta på vem som blir utsedd till bästa regissör. Till sist men absolut inte minst kan du också oddsa på bästa manliga och kvinnliga biroll samt bästa skådespelare och skådespelerska i de två tidigare nämnda kategorierna (drama och musikal/komedi).

Bästa film (drama) – Odds inom parentes

 • A Star is born (1,14)
 • If Beale Street Could Talk (7,50)
 • Black Panther (13.0)
 • BlackKkKlansman (13.0)
 • Bohemian Rhapsody (21.0)

Det råder inga tvivel enligt oddsättarna hos Bet365 vilken film som kommer att vinna bästa drama. De flesta har nog hört talas om ’A Star is Born’ med Lady Gaga och Bradey Cooper. Det handlar om en avdankad rockstjärna som hjälper en ung sångerska med hennes karriär, trots att han själv är hårt träffad av alkoholism och ålderdom. Det är utan tvekan en rörande historia som också tagit många filmälskare med storm. Oddset på 1,14 är dock inte särskilt spelvänligt, framförallt inte när det råder stor konkurrens från två andra filmer.

Både ’If Beale Street Could Talk’ och ’BlacKkKlansman’ är inga dåliga alternativ till vinnaren av bästa film inom drama. Förstnämnda är en historia om en gravid kvinna i Harlem som desperat försöker bevisa att hennes förlovade är oskyldigt dömd i det brott som han har blivit anklagad för. Den sistnämnda är också baserat på en sann historia och handlar om den svarte polisen Ron Stallworth som infiltrerar Ku Klus Klan och på köpet lyckas klättra inom klanens hierarki på vägen.

De två sista filmerna i kategorin är ’Black Panther’ och ’Bohemiam Rapsody’ men det är svårt att se någon av de vinna filmen. Marvel-filmen är lite för oortodox medan filmen om Queen inte riktigt nådde upp till förväntningarna.

Hos redaktionen till bettingsidor.se har vi sett alla filmer och vi tror att det kan bli en skräll där ’BlacKkKlansman’ vinner. Det är en politisk film med ett riktigt fint budskap. Det hade varit kul om filmen fått en Golden Globe även om det mesta talar för ’A Star is Born’. Oddset 13 får också anses vara bra!

Bästa film (komedi/musikal)

 • Green Book (2.10)
 • The Favourite (2.87)
 • Vice (3,75)
 • Mary Poppins Returns (15)
 • Crazy Rich Asians (26)

I denna kategori är där tre förhandsfavoriter och två underdogs. Enligt Bet365 kommer ’The Favourite’, ’Green Book’ och ’Vice’ att kämpa om äran, medan ’Mary Poppins Returns’ och ’Crazy Rich Asians’ lär se sig slagna på mållinjen. Vid första anblick är det svårt att inte hålla med oddsen. De två sistnämnda filmerna är inte tillräckligt starka för att vinna en Golden Globe. Därför tar vi oss ett djupdyk i de tre favoriterna istället.

’Vice’ är en historia om Dick Cheney som varit amerikansk vice president i decennier. Den är fylld med bra skådespeleri från såväl Amy Adams, Christian Bale och Sam Adams, vilket också är huvudorsaken till att filmen faktiskt har en stor chans att vinna.

Passande nog är ’The Favourite’ också spelbolagets favorit. Filmen handlar om en historia från början av 1700-talet där drottning Anne går i krig med fransmännen. Samtidigt har hon också en affär med sin rådgivare medan hennes kusiner har planer att störta henne från tronen. Det är en film fylld med drama och intriger där den duktige Emma Stone är i en av huvudrollerna.

Avslutningsvis hittar vi en film som vårt grannland Danmark nog hoppas tar hem statyetten. Den danska skådisen Viggo Mortensen gör det väldigt bra som chaufför för pianisten Mahershala i ’Green Book’. De båda åker på en Road Trip som är utanför denna värld där de lär sig massa nyttiga saker. Det har dock rådit polemik kring filmen, något som lär ha påverkat vinstchanserna negativt.

Vårt tips är att spela på ’The Favourite’ som bästa komedi/musikal. Det är bra spelvärde i vadet och det är inte utan anledning att Bet365 utsett filmen till en av förhandsfavoriterna. Ger oddset 2,87 hos Bet365!

Bästa skådespelare/skådespelerska

Denna kategori är uppdelad i fyra då det går att vinna bästa skådespelare/skådespelerska i såväl drama film som i musikal/komedi. Vi börjar med drama och därefter rör vi oss vidare till musikal/komedi. Som tidigare nämnt går det också att betta på bästa regissör men då det blir för mycket ordbajseri att analysera alla marknader har vi valt att analysera de med bäst spelvärde.

Bästa skådespelare (drama)

 • Bradley Cooper – A Star is born (1.36)
 • Rami Malek – Bohemian Rhapsody (3.25)
 • Willem Dafoe – At Eternity’s Gate (13.0)
 • Lucas Hedges – Boy Erased (21.0)
 • John David Washington – BlacKkKlansman (26.0)

Bradley Cooper gör det fantastiskt i ’A Star is Born’ vilket också märks i oddsättningen hos Bet365. Han är stor favorit att vinna denna kategori. Hans största konkurrent är Rami Malek  som spelar Freddy Mercury i ’Bohemiam Rhapsody’. Även om den sistnämnda filmen har sina brister så är skådespelarinsatsen från Mr Robot-stjärnan i en klass för sig.

Därför finns det en chans att Rami Malek besegrar oddsen och faktiskt vinner bästa skådespelare i en dramafilm till oddset 3,75 

Bästa skådespelerska (drama)

 • Lady Gaga – A Star is born (1,33)
 • Glenn Close – The Wife (3,75)
 • Melissa McCarthy – Can You Ever Forgive Me? 15
 • Nicole Kidman – Destroyer (15)
 • Rosamund Pike – A Private War (19)

Precis som i den manliga motsvarigheten hittar vi förhandsfavoriten i ’A Star is Born’ där Lady Gaga i sin skådespelar-debut står för en fantastisk prestation. Det kommer dock bli en hård kamp med Glenn Close från ’The Wife’. En fantastisk film som handlar om en manlig författare som Glenn Close är gift med. Det visar sig dock senare att det faktiskt är hans fru som skrivit samtliga av hans verk.

Det skulle vara väldigt väntat att ge priset till Lady Gaga men här på redaktionen råder det inga tvivel om vem som är den riktiga vinnaren; Glenn Close. Därför lägger vi en liten slant till oddset 3.25.

Bästa skådespelare (musikal/komedi)

 • Christian Bale – Vice (1,72)
 • Viggo Mortensen – Green Book (2,50)
 • Robert Redford – The Old Man & the Gun (9.0)
 • Lin – Manuel Miranda – Mary Poppins Returns (17)
 • John C.Reilly – Stand and Ollie (19)

Priset till bästa skådespelare i musikal/komedi kommer bli en uppgörelse mellan Christian Bale och dansken Viggo Mortensen. Det ska dock tilläggas att den danske skådespelaren olyckligt nog har använt N-ordet i flertalet intervjuer, något som minst sagt skapat ett drev kring honom och filmen, och som med största sannolikhet påverkat juryn.

Här vinner Christian Bale bästa skådespelare i musikal/komedi utan någon större konkurrens. Oddset 1,72 har relativt bra spelvärde dessutom.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.