vm handboll 2019

Så bettar du på Handbolls-VM 2019

Danmark och Tyskland står värd för Handbolls-VM som ska avgöras från torsdagen den 10 januari till och med söndagen den 27 januari 2019. Totalt har 24 olika nationer kvalificerat sig och det finns hopp om svensk framgång, framförallt med tanke på den relativt enkla gruppen och stjärnor som Kim Anderssons återkomst. Dock talar oddsen inte för svensk seger utan det är Frankrike och Danmark som är huvudfavoriter före Tyskland och Spanien.

Spela på handbolls-VM hos Bet365 här!

Uppladdning inför handbolls-VM för herrar

Två länder har aldrig tidigare delat på arrangörsskapet när det kommer till Handboll så detta blir första gången någonsin. Dessutom har det heller aldrig hänt att Koreas handbollslandslag har spelare från både Nordkorea och Sydkorea. Senaste gången Danmark arrangerade ett VM var för fyra år sedan.

Sverige har till skillnad från Danmark vunnit VM tidigare men det har inte hänt sedan millenieskiftet. Senaste gången Sverige lyckades var 1999, vårt fjärde VM-guld i historien. Två år senare tog Sverige silver men sedan dess har vi inte tagit medalj i VM men däremot i EM och OS.

Odds på vinnaren

Frankrike – 3,30
Danmark – 3,30
Tyskland – 6,00
Spanien – 7,50
Sverige – 10,00
Norge – 11,00
Kroatien – 17,00
Ungern – 67,00

Spela på handbolls-VM hos Bet365 här!

Enligt Bet365 blir det en uppgörelse mellan Frankrike och hemmanationen Danmark. De danska spelarna har som sagt aldrig vunnit ett VM trots att man varit i tre finaler. Kan man klara det nu för första gången när det är hemmaplan som gäller i hela slutspelet? Det går i alla fall att förvänta sig ett riktigt bra tryck på de danska läktarna när fansen med största sannolikhet kommer lyfta fram sina spelare.

Frankrike har vunnit två raka VM och har totalt sex VM-guld i pokalskåpet. Faktum är att fransmännen vunnit sex av sina sju finaler där den enda finalförlusten kom 1993.

Tyskland har också chansen på guldet då man har fördel av hemmaplan. Landet har lyckats vinna mästerskapet tre gånger varav senaste gången var 2007. Dessutom ska man aldrig underskatta Spanien som har vunnit VM två gånger och alltid är farliga i mästerskap. Senaste VM-guldet kom på hemmaplan 2013 så visst finns det möjligheter till guld för spanjorerna.

För Sveriges del ska det till en rejäl skräll om guldet ska vinnas. Däremot kanske det finns möjlighet för de svenska handbollsherrarna att ta medalj, något som vore en bra prestation i sig.

Vilka lag deltar i VM?

Totalt är det 24 länder som kvalificerat sig till VM. Tre stycken av dessa kommer från Syd- och Mellanamerika; Argentina, Brasilien och Chile. Fem stycken är från Asien i form av Bahrain, Korea, Japan, Qatar och Saudiarabien.

Från Afrika hittas tre olika länder när Angola, Egypten och Tunisien får representera kontinenten. Förutom de två värdländerna Danmark och Tyskland hittar vi regerande Världsmästarna Frankrike och Europamästarna Spanien. Skandinavien är som vanligt representerade där Island, Norge och Sverige också lyckats kvalificera sig. Till sist deltar Kroatien, Makedonien, Ryssland, Serbien, Ungern och Österrike. 

Grupperna i VM

Det är totalt fyra olika grupper med sex nationer i varje grupp som deltar i mästerskapet. Värdnationerna Tyskland och Danmark spelar i grupp A respektive grupp C medan vi hittar Sverige i grupp D. Vi tar en titt på de olika grupperna med tips på vem som kommer att vinna dem i kronologisk ordning.

Spela på handbolls-VM hos Bet365 här!

Grupp A

Den första gruppen består av värdnationen Tyskland tillsammans med Frankrike, Ryssland, Serbien, Brasilien och Korea.

Här finns många bra nationer men den absolut största förhandsfavoriten till gruppsegern är utan tvekan Frankrike. Man ska dock inte underskatta tyskarna som har ett bra lag och fördel av hemmaplan. Ryssland har heller inget dåligt lag så förvänta er många duster där det blir en tuff kamp om topp 3. Serbien, Brasilien och Korea kommer rikta in sig på placeringsmatcher.

Odds: Grupp A – Vinnare

Frankrike – 1,45
Tyskland – 2,62
Ryssland – 41,00
Brasilien – 51,00
Serbien – 51,00
Korea – 301.00

Grupp B

I grupp B hittar vi Spanien, Kroatien, Makedonien, Island, Bahrain och Japan.

Här är det inte något tvivel om att Spanien ska hamna överst medan kroaterna kniper andraplatsen. Inget av de andra fyra länderna ska kunna hota dem och detta är den grupp med två solklara förhandsfavoriter. Detta innebär också att såväl Spanien och Kroatien kan ta klivet in i mellanrundan med många poäng. Mötet mellan de två favoriterna i grupp B blir oerhört intressant.

Här väljer vi att följa oddsen som innebär spansk gruppseger medan kroaterna tar andraplatsen.

Odds: Grupp B – Vinnare

Spanien – 1,53
Kroatien – 2,75
Island – 16,00
Makedonien – 15,00
Japan – 81,00
Bahrain – 201,00

Spela på handbolls-VM hos Bet365 här!

Grupp C

Grupp C är tillsammans med Grupp A den tuffaste gruppen med Danmark, Norge, Österrike, Tunisien, Chile och Saudiarabien.

Danmark är stor favorit tillsammans med den skandinaviska grannen Norge. Övriga länder i gruppen är väldigt svaga och om hemmanationen vill kunna ta sitt första VM-guld behöver man gå rent mot de svagare nationerna. Den mest spännande matchen blir naturligtvis den mellan Danmark och Norge där vinnaren har stora chanser att ta sig till mellanrundan med full pott.

Det känns som att Danmark påtryckta av publiken kommer att vinna gruppen före Norge.

Odds: Grupp C – Vinnare

Danmark – 1,30
Norge – 3,25
Tunisien – 41,00
Österrike – 67,00
Chile – 501,00
Saudiarabien – 501,00

Grupp D

Till sist hittar vi Sveriges grupp där svenskarna för första gången på många mästerskap är favoriter till gruppsegern. För det krävs det att man hamnar före Qatar, Ungern, Argentina, Egypten och Angola.

Det är  Qatar och Ungern som kommer utgöra de största hoten mot att Sverige får full pott inför mellanrundan men svenskarna är ganska klara favoriter enligt oddsen. Kan Kim Andersson och gänget lyckas med bedriften att vinna gruppen i denna på pappret svagaste grupp?

Vi väljer att tro på Sverige och oddsen och rekommenderar därför att spela på svensk gruppseger.

CTA

Odds: Grupp D – vinnare

Sverige – 1,40
Ungern – 4,25
Qatar – 8,50
Egypten 15,00
Argentina 67,00
Angola 301,00

Tar sig Sverige till mellanrundan kommer det bli mycket skandinaviska matcher då Norge och Danmark med största sannolikhet väntar där. Grupp C och D slås nämligen ihop i mellanrundan och med två tuffa motståndare i form av våra grannländer bör Sverige gå rent i gruppspelet om hoppet om en semifinal och garanterad medaljmatch ska leva in i mellanrundan.

Spela på handbolls-VM hos Bet365 här!

Hur spelas turneringen

Som tidigare nämnt är det fyra olika grupper från A-D där sex länder deltar i varje grupp. Efter fem spelade matcher i varje grupp går de tre bästa vidare till mellanrundan, d.v.s. att 12 lag går vidare. Resterande lag spelar placeringsmatcher om 13-24:e plats.

Det är två grupper i mellanrundan, 1 och 2. I den första gruppen hamnar topp 3 från grupp A och B medan de tre bästa lagen från grupp C och D spelar i den andra gruppen.

Alla poäng följer med från gruppspelet. Däremot följer inte poängen som har tagits mot länder som inte gått till mellanrundan med. Därefter går topp 2 från varje mellanrunda vidare till semifinaler medan turneringen är över för resterande länder.

Alla odds är hämtade från Bet365

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.