ife

Han kan ta över Elfsborg

Magnus Haglund fick sparken efter en riktigt svag säsong. Den assisterande tränaren Janne Mian ledde styrkorna i de avslutande matcherna av Allsvenskan. Men det blir inte han som är Elfsborgs näste huvudtränare. I stället har klubben riktat in sig på ett annat namn – från en konkurrent.

Jimmy Thelin är nära att skriva på

Jimmy Thelin har tagit J-Södra från Superetten till Allsvenskan, där de har etablerat sig. Nu uppger sportexpressen att detta förmodligen blir hans sista år i klubben. Thelin sägs vara ytterst nära att skriva på för Elfsborg. Affären tros bli offentlig efter kvalet till Allsvenskan avslutas. I och med att Thelin har två år kvar på kontraktet med J-Södra är Elfsborg tvungna att köpa loss honom.

Thelin var dock inte den enda kandidaten som fanns uppe för diskussion i Elfsborg. BP:s succétränare Olof Mellberg var ett namn som diskuterades, men han valde att tacka nej. Ett annat alternativ var att flytta upp Tobias Linderoth från U19 till A-laget.

Sista uppdraget: rädda kvar klubben

För Jimmy Thelin återstår ett sista viktigt uppdrag och förmodligen det viktigaste hittills: att rädda kvar klubben i Allsvenskan. Nu ställs de mot Trelleborgs FF i ett ovisst dubbelmöte. J-Södra är favoriter, men TFF ska inte underskattas. Det är ett bra lag som spelar underhållande fotboll. 

En Jimmy Thelin verkligen måste hålla koll på är Trelleborgs skyttekung Deniz Hümmet, anfallaren som gjort 12 mål och 3 assist på 28 matcher. I laget finns också en gammal räv, Kristian Haynes, mittfältaren som spelat många år i Allsvenskan. Han är för närvarande spelande assisterande tränare i Trelleborg.

J-Södra har fördel av att avsluta på hemmaplan. Första mötet spelas den 15:e november och andra mötet 19:e november.

Spela på det allsvenska kvalet hos Bethard. Registrera dig nu och få 100 % upp till 1400 kronor i välkomstbonus.

Besök Bethard

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.