Virgil van Dijk

Liverpool leder jakten på Southampton-backen

 

Virgil van Dijk har gjort en stabil säsong och många storlag som söker stabilitet i backlinjen har börjat luska i vad han skulle kosta för att locka över till de egna leden. Som snacket har gått så har det varit Manchester City och Chelsea som har varit i förarsätet i att värva holländaren. De båda penningtäta klubbarna är på jakt efter en stabil försvarare som är trygg med bollen och kan starta uppspel, samtidigt som han är nickstark och är nyttig i båda straffområdena.

Southampton har surnat till

Nu kommer nyheten att Southampton anmäler Liverpool för otillåtet närmande till spelaren. Det skriver The Guardian. Detta efter att just City och Chelsea har varit de klubbar som varit närmast ett köp, men att det i media nyligen har börjat uppgifter florerat om att spelaren själv är mest intresserad av att gå till Liverpool och få arbeta med tränaren Jürgen Klopp. Men enligt Southampton har inga officiella närmanden gjorts och att man nu väljer att anmäla Liverpool, som klubben misstänks ha pratat med Southampton-kaptenen bakom deras rygg.

Förra sommaren förlängde van Dijk sitt kontrakt med Southampton till 2022 och han är en viktig kugge i framtidsbygget kring laget.

Detta samtidigt som Soton försöker bli av med sin tränare Claude Puel som anslöt förra sommaren. Varken fans eller ledning är särskilt nöjd med fransosen och han kommer nog få gå så fort man hittat en ersättare.

Kan bli rekordman

Det sägs att Liverpool är redo att betala en världsrekordsumma för en försvarare, vilket är runt 60 miljoner pund. Samtidigt som de är redo att matcha Manchester Citys lönerbjudande på runt 200 000 pund i veckan. Men i och med att Southampton har surnat till på Liverpool så kan utköpspriset bli ännu högre, just som att van Dijk har fem år kvar på sitt kontrakt. Skulle affären gå igenom så skulle holländaren bli Liverpools dyraste köp någonsin och även den högst betalde spelaren i Liverpool.

 

Spela på Premier League-vinnare hos ComeOn

ComeOn

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.