Brommapojkarna

Helsingborg – BP: Toppstrid i superettan

Det vankas toppstrid i superettan under måndagskvällen. Tvåan Helsingborg tar emot ettan Brommapojkarna på Olympia.

 

Det är två lag som kommer från olika håll, men båda är nya i superettan för i år. Helsingborg åkte ur allsvenskan med buller och bång efter en bedrövlig säsong, där man till slut hamnade på en kvalplats, och blev sedermera utslagna av Halmstad över ett dubbelmöte. BP å andra sidan avancerade från division 1. Hursomhelst är de i toppen av serien nu.

 

BP i topp med imponerande siffror

Olof Mellbergs BP leder tabellen på sina 28 poäng, enda förlusten kom på bortaplan mot Falkenberg med siffrorna 2-1 på gräs. Det enda krysset blev mot Dalkurd i Borlänge med resultatet 0-0. Totalt sett har man nio vinster, ett kryss och en förlust. Målskillnaden för BP är fin med +18, och man har bara släppt in sex mål på elva matcher. Man har gjort mest mål i serien med 24 fullträffar.

Nu åker man till Olympia med sin gräsplan, vilket skulle kunna tala för Helsingborg som hittills är obesegrat i serien. Senast lagen möttes var i Svenska cupen i mitten på februari. Då vann Brommapojkarna på Grimsta med siffrorna 3-0. Målskyttar var Brandeborn, Kabran och Sandberg-Magnusson. Samtliga är kvar och väntas starta i kvällens match.

 

Helsingborg hack i häl

Helsingborg jagar strax där bakom med sina 23 pinnar. Än så länge är laget obesegrat, däremot är Helsingborg rätt benägna att kryssa. Deras totala resultatrad är sex vinster, fem kryss och noll torskar. Antalet gjorda mål är för närvarande på 21 stycken vilket är en delad andraplats i ligan tillsammans med Trelleborg. På antalet insläppta mål ligger man på en delad tredjeplats, också tillsammans med Trelleborg, då båda lagen har 12 insläppta.

Tabellen haltar något eftersom att matchen mellan Syrianska och Dalkurd blev avbruten på grund av ett knallskott kastades mot en spelare och matchen är således ej avgjord.

 

Spela på matchen på Mobilebet.com

Mobilebet