Sverige

Sverige – Frankrike: Ett jättekliv mot VM

Ikväll möter Sverige Frankrike på Nationalarenan i Solna. Frankrike har inte vunnit där sen 1979 (3-1).

Fin insats trots förlusten

Senast Sverige mötte Frankrike var i november på Stade France där Sverige imponerade, samtidigt som Frankrike såg direkt bleka ut. Vi hade 0-0 i paus och med tanke på matchbilden kändes det som att poäng var inom räckhåll. John Guidetti var sånär på att peta in en boll efter en frispark men den rensades bort av Raphael Varane. Inte helt olik situationen där Guidetti inte lyckades peta in bollen som skulle kunna tagit Celta Vigo till Europa League-final. Hursomhelst verkar JohnJohn vara bänknötare ikväll.

Andra halvlek inledes fint och poängen kändes ännu närmre när Emil Forsberg pangade in 1-0 på en lurig frispark. Men Frankrike reagerade tyvärr på ett bra sätt på det oväntande underläget.

Pogba nickade in kvitteringen på ett fint frisparksläge för Frankrike och strax därefter i ett misstänkt offside-läge och ett slarvigt Robin Olsen-agerande kunde Griezmann och Payet jobba in ledningsmålet 2-1.

Starka i Solna

Sverige har mött Frankrike 20 gånger tidigare. Sverige har vunnit fem, fem matcher har slutat oavgjorda och tio gånger har Frankrike vunnit. Lagen har mötts nio gånger på svensk mark – sju av dem i Solna. Där har Sverige plusstatistik på Frankrike; tre segrar, tre oavgjorda och en förlust.

Janne Andersson ser ut att ta en liknande elva som den som mötte Frankrike i november. Jakob Johansson ser återigen ut att få förtroendet att bli en nyckelspelare på mittfältet. Som tidigare nämnt verkar Guidetti vara petad. Istället är det Ola Toivonen som ska in på topp tillsammans med Berg. Hela elvan lyder:
Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Jimmy Durmaz, Jakob Johansson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen.

Frankrike är i nuläget sexa på världsrankingen medan Sverige är på 34:e plats, och visst är det skillnad i kvalité på lagen. Men bollen är rund och vi gjorde en bra insats senast. Heja Blågult!

 

Spela på VM-kvalet hos Bethard

Bethard

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.