Kan Roma vända mot Lyon?

Serie A Roma

Roma har satt sig i en riktigt svår sits mot Lyon i Europa League efter förlusten med 4-2. I kvällens match gäller därför bara en sak för italienarna: full fart framåt!

Målrik match att vänta

Det är som upplagt för en svängig tillställning på Olympiastadion i Rom. Hemmalaget Roma har kniven mot strupen och är tvingade att gå framåt. Lyon å andra sidan lär, trots klar ledning, inte spara på krutet. Den franska ligafyran har en sanslös målform, på de nio senaste matcherna har man gjort hela 34 mål. Så det här är inte ett lag som kommer backa hem direkt.

I Roma står mycket av hoppet till den oberäkneliga egyptiern Mohamad Salah. Yttermittfältaren är en spelare som kan skapa målchanser från ingenstans. Om Roma ska ha en chans att gå vidare måste han spela på topp. I övrigt saknar man Perotti, Perez, Palmieri samt Grenier. Den sistnämnde får inte vara med då han har spelat i Champions League med motståndarna Lyon. Formen är lite svårbedömd, efter tre raka förluster tog man en efterlängtad seger med 3-0 mot Palermo. Men Palermo har mer eller mindre checkat ut från Serie A och är inte att betrakta som en bra värdemätare.

Bortalaget Lyon har som sagt två mål till godo, och truppen är helt skadefri. I senaste ligamatchen mot Toulouse vilades storstjärnorna Valbuena, Tolisso och Lacazette – trots det vann man bekvämt med 4-0. Nyckelspelare i dagens match blir mittfältaren Tolisso som får till uppgift att hålla ihop mittfältet mot ett attackerande Roma.

Vi kan räkna med att det här kommer bli en målrik och öppen tillställning. I kraft av hemmaplan tror vi att Roma tar hem det här, samtidigt lär Lyon få chansen att kontra in någon boll eller två. Att Roma vinner och båda lagen gör mål går att spela till 2.35 i odds hos ComeOn. Det känns inte som ett helt otänkbart scenario!

Spela på matchen hos ComeOn