Liverpool Away Kit

Liverpool – Hoffenheim: Håller de undan hemma?

Förra veckan åkte Jürgen Klopp tillbaka till Tyskland med sitt nya lag för att ge sig på uppstickaren Hoffenheim med den unge tränaren Julian Nagelsmann (han är bara 30!). Det lag som vinner här kommer att ta sig in i gruppspelet för Champions League. Liverpool har ett bra läge efter att ha vunnit på bortaplan med 2-1, men Hoffenheim var inte helt ofarliga, och vi vet att Liverpool har svårt att hålla en ledning.

Alexander-Arnold presenterade sig

Matchen kunde ha börjat på sämsta möjliga vis då Hoffenheim tilldömdes straff i den tolfte minuten efter att en Hoffenheim spelare fallit lite väl lätt över Lovrens knä i straffområdet. Kramaric som tog straffen slog en svag straff och straffspecialisten Simon Mignolet slängde sig åt rätt håll och ställningen 0-0 var intakt.

I den 35 minuten fick Liverpool ett bra frisparksläge utanför straffområdet och det fanns en och annan intresserad Liverpool-spelare av att slå den. Men det var den unge talangen Trent Alexander-Arnold som tog tillfället i akt på bästa sätt och satte 1-0 och presenterade sig för fotbollsvärlden på riktigt.

Den andra halvleken var det mest Liverpool och det var tydlig klasskillnad. Man utökade ledningen genom James Milner som kommit in på mittfältet istället för Hendersen. Milner skulle slå ett inlägg till Salah på andra stolpen men efter en touch från Hoffenheim-spelare så gick den istället in i mål och ställningen var 2-0. Ett mycket fint resultat på bortaplan.

Men som vanligt med Liverpool så är de inga proffs på att hålla ledningar. Mark Uth kunde reducera i den 87:e minuten och helt plötsligt var det darrigt. Men Reds kunde hålla undan och åka hem med en 2-1-vinst.

Hoffenheim är positiva

Philippe Coutinho, Adam Lallana och Nathaniel Clyne är frånvarande inför kvällens match. Coutinho har alltjämt ryggproblem och har inte spelat på tre veckor, samtidigt som det har varit stökigt kring hans vara eller icke-vara i klubben. Barcelona jagar honom och har höjt sitt bud upp till 118 miljoner pund, men nu verkar de gett upp hoppet – eller?

Mycket pekar på att Trent Alexander-Arnold, Emre Can, Dejan Lovren och Mohamed Salah spelar i kvällens match då de inte startade mot Crystal Palace, men Salah fick komma in efter dryga timmen medan Lovren slängdes in i tilläggstid för att hjälpa till och stänga ner så Liverpool kunde vinna med 1-0 och ta med sig alla tre poängen. Vem som får förtroendet på vänsterbacken är lite oklart då Andy Robertson spelade mot Crystal Palace, men antagligen får Alberto Moreno förtroendet igen.

Nagelsmann är positiv inför returen:
– Vi kommer ha mer bollinnehav för att Liverpool är ett lag som väntar på kontringar. Vi kommer få våra chanser, men vi måste sätta dem, säger Nagelsmann på presskonferensen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.