Nashville Predators PK Subban

Pittsburgh kan norpa åt sig matchboll mot Nashville

Ikväll spelas den femte matchen i Stanley Cup-finalen mellan Pittsburgh Penguins och Nashville Predators. För tillfället står det 2-2 efter att båda lagen har vunnit sina hemmamatcher. Pittsburgh hade 2-0 i matcher efter sina, och det mesta såg ut att bli en repris av förra årets final, då också med Pittsburgh Penguins, som då mötte San Jose Sharks. Penguins vann finalen med totalt 4-2 i matcher och man var aldrig hotade.

Rinne skärpte till sig

Men väl hemma i Tennessee hittade Predators ny kraft och framför allt deras burväktare Pekka Rinne kammade sig och rättade till luggen. Över en natt blev han ett monster och helt plötsligt var det liv i serien igen. På de två matcherna i Nashville fick han ta emot 52 skott från Pittsburgh men endast två stycken släppte han in. Spana in highlightsen, det är rent hockeygodis hur han lyckas rädda en del puckar. Pekka is on fire, your offense is terrified!

Penguins starka i Pittsburgh

Nu är det dock dags för Pittsburgh att öppna dörrarna till sin igloo där man är oerhört hemmastarka. Man har innan matchen fem raka segrar där och totalt sett i slutspelet har man siffrorna 9-3, den senaste förlusten kom i 2-1-förlusten mot Senators som kom i övertid. Det var Game 1 mellan Senators och Pittsburgh.

Pittsburghs hemmafacit trumfas av Predators som har finfina 9-1 hemma i sin borg. Dessvärre för Nashvilles del är majoriteten av den återstående serien i Pittsburgh. Vi är nu inne i bäst av 3 och 2 av matcherna är uppe i Pennsylvania, varav ena ikväll.

Jag tror det finns stor chans att Pittsburgh vinner ikväll. Visst har Nashville varit det bättre laget över större delen av serien, men Pittsburgh är som Pittsburgh är. Och när de spelar hemma brukar det bli tryck i arenan och ett helt annat lag än vad vi fick se i de senaste två matcherna.

 

Spela på Stanley Cup-slutspelet hos 21bet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.