bröndby tifo

Superligaen: Bröndby kan ta stora kliv mot ligatiteln ikväll

Bröndby kan mer eller mindre säkra den danska mästerskapstiteln vid seger mot främsta utmanaren FC Midtjylland ikväll. Det skulle i så fall vara klubbens första ligatitel sen 2005, så vi räknar med att detta kommer att bli en match att minnas.

Toto2 LOGO

Bröndby obesegrade på hemmaplan

Bröndby IF är onekligen en klubb i medvind just nu. I torsdags säkrades klubbens första titel sen 2008 efter att laget besegrat Silkeborg med 3-1 i den danska cupfinalen. Men nu gäller det för spelarna att bibehålla fokus i de tre resterande matcherna av ligaspelet för att kunna säkra sin andra titel för säsongen. En seger i kvällens möte med tvåan Midtjylland hade i stort sett inneburit att Bröndby kan titulera sig danska mästare för första gången på drygt 13 år. De gul-blåa ligger i skrivande stund tre poäng före just Midtjylland med tre matcher kvar att spela och har ett försprång på nio mål.

Alxeander Zornigers lag har onekligen varit det bästa laget inom den danska klubblagsfotbollen säsongen 17/18. Efter 33 spelade matcher är laget alltjämt obesegrat på hemmaplan där de vunnit 14 av 16 möjliga och torsdagens cupseger lär ge ytterligare boost till ett redan starkt kollektiv. Segern mot Silkeborg i torsdags innebar också att Bröndby nu gått hela 32 matcher utan att känna på en förlust, så det finns verkligen inte mycket som talar emot dem i nuläget.

Vi får dessvärre inte se Simon Tibbling på planen i denna match då han, tillsammans med långtidsskadade Jan Kliment missar matchen för sitt Bröndby.

Midtjylland har oddsen emot sig inför avslutningen

Det är alltså ingen lätt nöt att knäcka för FC Midtjylland denna afton. För även om laget har genomfört en väldigt bra säsong i det stora hela, har de fått stå i skuggan av Bröndby under stora delar av säsongen. 76 poäng står laget på inför denna match, endast överglänst av just Bröndby på 79. Chanserna till en mästerskapstitel är ganska små med tre matcher kvar då de behöver vinna sina kvarvarande matcher mot Bröndby, Köpenhamn och Horsens med god marginal eftersom de har nio måls sämre målskillnad än dagens motståndare.

Midtjylland måste alltså ligga på offensiven samtidigt som de håller tätt bakåt, vilket inte är deras främsta styrka. Offensiven är det inget fel på men laget har en tendens att läcka i defensiven vilket tio insläppta mål på de fem senaste matcherna bevisar. Som grädde på moset har Bröndby vunnit de fyra senaste matcherna lagen emellan, senast med 3-2 för några veckor sedan.

Hämta din bonus hos Toto2 här

Båda lagen har ganska mycket gemensamt i och med att de är väldigt starka offensivt, samtidigt som det finns en tendens till att läcka bakåt. Bröndby har inte hållt nollan på åtta raka matcher och Midtjylland har som sagt släppt in tio på sina senaste fem, så vi förväntar oss en underhållande match ikväll.

Därför kan vi rekommendera spel på att båda lagen gör mål till odds 1.50 hos Toto2. Alla som registrerar sig hos Toto2 via våra länkar får dessutom ta emot en välkomstbonus på 100 % upp till 500 kronor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.