Prestigemöte väntar på Stamford Bridge

Giganternas kamp

Det är dags för ännu ett hett möte i Premier League när Manchester City gästar serieledarna Chelsea på Stamford Bridge. Och det är två lag som måste vinna, eller åtminstone ett av dem…

Upp till bevis för Pep Guardiola

Manchester City har gjort en fiaskoliknande säsong både i ligan och Champions League. Att man skulle jogga hem ligan var det ingen som trodde, men att de skulle ligga såhär långt efter som de gör nu, det är överraskande. Uttåget mot Monaco i Champions League gjorde inte saken bättre. Nu måste man gå för tre poäng för befästa Champions League-platsen och rädda upp säsongen.

Det är framför allt ojämnheten som varit Manchester Citys signum den här säsongen. När spelet sitter är man verkligen svårslagna, men sen har man en tendens att klappa ihop totalt, som när man åkte ut mot Monaco efter att ha vunnit första matchen med 5-3.

Formen är sådär och man har inte vunnit på tre matcher. Då ska det sägas att de har mött Monaco, Liverpool och Arsenal, men har man ambitioner att vinna ligan måste även sådana matcher vinnas.

I kvällens match saknas Gundogan, Gabriel Jesus och Bacary Sagna.

Chelsea kan rycka ifrån i toppen

Var förlusten mot Crystal Palace senast bara ett olycksfall i arbetet eller början på en negativ trend? Vi tror på det förstnämnda. Chelsea är oerhört starka hemma på Stamford Bridge och släpper inte in många mål. Mot toppkonkurrenterna har man ett ganska bra facit, och första ligamatchen mot Manchester City slutade med seger 3-1 på bortaplan.

Formen är trots allt god och de har 5 segrar på de 6 senaste matcherna. Antonio Conte har också ett nästintill intakt lag, det är bara Victor Moses som saknas på grund av skada.

De bästa spelen på matchen hittar du hos 888sport, registrerar du dig nu får du dessutom 100 % upp till 1000 kr att spela för!

Capture

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.