Qarabag vs IFK Göteborg | Europa League

EL Play Off

Nu är det snart färdigspelat med Play Off-matcher och vi kan äntligen fastställa vilka lag som kommer att göra upp i Champions- respektive Europa League till hösten. Vi har ett svenskt lag kvar, IFK Göteborg att sätta vårat hopp till när dem ikväll ställs emot Qarabag. Efter att ha fått med sig en stark 1-0 vinst ifrån Gamla Ullevi för en vecka sedan så är det med positiva tongångar göteborgarna går in till kvällens match.

 

En match kvar innan gruppspelet

Ska vi få se ett svenskt lag i gruppspelet utav de europeiska cuperna igen? Senast var det Malmö FF som två år i rad tog sig till Champions League, nu är det IFK Göteborgs tur att försöka sig på det samma i Europa League. Förutsättningarna för avancemang är goda då man fick med sig ett starkt 1-0 resultat ifrån första mötet med Qarabag. Nu måste man följa upp detta med ännu en felfri insats om det ska bli något vidare spel i Europa till hösten.

IFK Göteborg är i stort sett avhängda ifrån guldstriden i Allsvenskan så ett avancemang i Europaspelet hade betytt mycket för Jörgen Lennartsson och hans lag. Man får inte på något sätt tro att det kommer bli en enkel match borta i Azerbajdzjan, tvärt om så är Qarabag ett mycket svårspelat lag på hemmaplan. Det vill till att man lyckas förvalta det försprånget man gett sig själva och inte låter hemmalaget dominera matchbilden alltför mycket.

Du kan spela på samtliga Europa League-matcher hos Expekt. En sportsbook där du hittar några utav marknadens bästa odds vare sig du väljer att spela pre-game eller live!

Lägg dina spel med Expekt här!