Rivalmöte i kvalet till Allsvenskan

Jordan Larsson

Halmstad BK mot Helsingborg IF, två klassiska lag som nu ställs mot varandra i kampen om en Allsvensk plats säsongen 2017. Två möten sedan vet vi vilket lag som kommer att få spela i Allsvenskan och vilket som kommer att få nöja sig med spel i Superettan. Räkna med tuffa dueller och knappa marginaler när detta rivalmöte sparkas igång klockan 18.30 på Örjans Vall ikväll!

 

Halmstad BK – Helsingborg IF | Avspark 18.30

Pressen som det innebär att spela ett Allsvenskt kval är svårt att sätta ord på. Skillnaden mellan att spela i högsta serien jämfört med Superettan är stor, både för klubben men också för spelarna. Nu är det dags för Halmstad BK och Helsingborg IF att ställas mot varandra i vad som kommer att bli ett mycket spännande kval.

Halmstad BK kommer ifrån en svajig höst där resultaten har svikit i många matcher. En formsvacka som AFC United tog till vara på och gick om vilket ledde till att Hallandslaget var tvungna till att kvala för spel i Allsvenskan.

Helsingborg IF har gått tungt redan ifrån första matchen denna säsong och Henrik Larsson har flera gånger fått utstå massiv kritik. Ledningen har dock beslutat att ge den forne stjärnspelaren fullt förtroende när han nu ska försöka rädda kvar klubben i hans hjärta i Allsvenskan.

Räkna med en mycket jämn och tuff match där Helsingborg IF kommer att göra allt för att få med sig ett bra resultat inför matchen på Olympia om tre dagar. Halmstad BK får ses som underdogs i detta kvalmöte över två matcher även om man kommer ifrån en klart bättre säsong än gästerna.

 

Spela hos NordicBet här!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.