Atalanta Alejandro Gomez

Sexpoängare i Serie A när Atalanta tar emot Milan

Atalanta gör bästa säsongen på länge, närmare bestämt var det när den gode Glenn Strömberg var där och snurrade runt i Bergamo.

Imponerande Atalanta

Inför matchen ligger de på en femteplats med 65 poäng och Europaspelet är nära. Nu kommer Rossoneri på besök och ska göra livet surt för dem. Milan ligger på en sjätteplats (kval till Europa) med 59 och jagar Atalanta, samtidigt som de försöker hålla Inter och Fiorentina borta som båda ligger på 56 poäng. Så det är viktiga poäng på spel här för båda lagen.

Atalanta gör en fin säsong och bland annat lyckades man kryssa mot Juventus som var på besök för två veckor sen. Resultatet blev 2-2. Det är riktigt kul att se ett lag som Atalanta vara med och utmana i toppen och ligga före giganter som Inter och Milan.

Atalanta har inte förlorat på över två månader. Men å andra sidan har man radat upp kryss, visserligen mot rätt skapliga motstånd. På de senaste fem matcherna har fyra slutat i oavgjort: Juventus, Udinese, Roma och Sassuolo.

 

Milan äntligen (?) sålt

Det mesta som har kretsat kring Milan är nyheter kring den eventuella försäljningen som blev extremt långdragen. Men nu är det i alla fall bekräftat att Silvio Berlusconi har sålt Milan till Rossoneri Sport Investment som drivs av kinesiska affärsmän. Det ska bli extremt spännande att se deras agerande under silly season. De senaste säsongerna har vi sett ett Milan som tappat sin identitet helt, från att vara en europeisk gigant till att bli någon slags sovande jätte i mitten av Serie A-tabellen.

Inför matchen mot Atalanta saknar Milan Gabriel Paletta och Lucas Ocampos som båda är avstängda. Giacomo Bonaventura och Ignazio Abate är skadade och missar resten av säsongen. Ricardo Montolivo som inte har spelat sen i oktober kan göra comeback mot sin ungdomsklubb Atalanta. Den colombianske anfallaren Carlos Bacca har varit bänkad i tre matcher och det återstår att se om han återfår Montellas förtroende att vara med i startelvan.

Spela på Serie A på Staybet

StayBet (15070 no bgr)

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.