SHL färjestad - frölunda

SHL med riskfritt spel!

  • Vi tippar att Leksands usla form vänder hemma mot Rögle. Spelet hämtas hos Coolbet till oddset 3.20. [LÄGG DITT SPEL]
  • Vi tippar att det blir en tät match mellan Färjestad och Frölunda i Karlstad, men hemmalaget vinner slutligen matchen. Vi lägger spelet hos Betsson till oddset 2.28 [LÄGG DITT SPEL]
  • Örebro kommer tillbaka starkt efter förlusten mot Luleå borta och vinner hemma mot Djurgården. Vi hämtar spelet hos Unibet till oddset 2.08 [LÄGG DITT SPEL]

Vi går denna helg in i omgång 22 av SHL. På lördag radar den ena intressanta matchen efter den andra upp sig. Det hela kickar igång redan på lördag 15:15, när Leksand tar emot Rögle hemma. Vi fortsätter sedan med mötena mellan Färjestad – Frölunda och Örebro – Djurgården. Dessa matcher börjar istället 18:00. Inför omgång 22 har det möblerats om en del i toppen då Örebro som ledde ligan nu har åkt ner till tredjeplatsen. I toppen ligger nu istället Frölunda och Luleå på samma poäng, men Frölunda leder på bättre målskillnad.

Vänder det för Leksand nu?

Det var inte Leksands kväll i omgång 21 heller. Det blev ännu en förlust borta mot Djurgården på Hovet. Det var dock en extremt tajt match där leksingarna hade flera skott i ribban och stolpen, pucken ville inte in i mål. Det mesta går emot laget från Dalarna nu, men det såg betydligt bättre ut än vad det har gjort på ett långt tag trots förlust och noll gjorda mål. Laget har iaf något positivt att ta med sig från matchen eftersom att det trots allt är ett steg i rätt riktning, börjar puckarna leta sig in i målet kan de även börja klättra i tabellen.

Rögle tillbaka efter förlustsvit

Skånederby för Rögle i förra omgången där de slutligen fick med sig två poäng efter 32 sekunder in på förlängningen hemma mot Malmö. Laget tog därmed sin andra raka derbyseger mot Malmö. En spelare som har varit extra bra i dessa möten är Daniel Zaar som gjort tre poäng i båda mötena. Rögle hade innan matchen gått tungt med två raka förluster mot Skellefteå och Färjestad. Svårt att avgöra var laget står nu eftersom att ett derby är en helt annan match. Därför ser vi framemot när de på lördag åker upp till Leksand.

Leksand vinner hemma

Trots att Leksand ligger sist och nått den absoluta botten av tabellen måste det vända någongång. De gjorde en såpass stark insats borta mot Djurgården senast och det känns som att det är på väg att lyfta en aning. Rögle har inte spelat alltför bra i de senaste omgångarna och det var knappt att de fick med sig de där två poängen i senaste mötet hemma mot Malmö. Leksand har tidigare under säsongen visat att de är ett bra hemmalag. För Rögle har det bara blivit tre segrar på de tio senaste matcherna. Leksand är på gång och vinner hemma.

Färjestad starka hemma

SHL Färjestad-Frölunda
Klicka på bilden ovan för att ta del av erbjudandet!

Det såg inte bra ut i inledningen av matchen hemma mot Skellefteå. Norrlänningarna greppade tag om matchen från start. Det blev dock inga mål då Färjestad höll undan och lyckades rida ut stormen. Istället var det värmlänningarna som var väldigt effektiva när de fick utdelning på sina chanser. Tre mål gjorde de i första perioden och utökade ledningen redan i andra perioden till 4-0. Skellefteå vann sista perioden genom att göra två mål, men kom aldrig närmare än så. Imponerande är att Färjestad bara fick iväg sex skott i första perioden, tre av dessa gick in i mål.

Frölunda nya serieledare

Frölunda hade precis lika bra utdelning i sin hemmamatch mot Oskarshamn då de på sex skott gjorde tre mål. Indianerna tappade dock en del i andra perioden och släppte in Oskarshamn mer och mer i matchen, men tack vare Johan Matsson i målet kom bortalaget aldrig närmare än så.  Med segern tog Frölunda sin sjunde raka på hemmaplan och den fjärde raka vinsten räknat på alla matcher. Frölunda är med den senaste vinstraden nya serieledare i SHL, på samma poäng som Luleå, men bättre målskillnad.

CoolBet logga
Klicka på loggan för att spela på SHL!

Vilka vinner toppmötet?

Frölunda är idag Sveriges bästa hockeylag och det är ingen tillfällighet att de toppar tabellen. De har en extra växel att lägga i som de kan köra över alla lag i SHL med när de är på humör. Det var något Färjestad fick erfara när lagen möttes senast i Champions League. Efter att de var klara med matchen stod det 8-2 till indianerna. Det kommer troligtvis inte att ske en liknande utklassning på bortaplan mot hemmastarka Färjestad. Tippar på en jämn drabbning där vinsten slutar för hemmalaget. Färjestad har bara två förluster hemma på hela säsongen.

Örebro tappat till tredjeplats

Örebro har överraskat alla den här säsongen. De ledde SHL innan de i förra matchen åkte på förlusten borta mot Luleå med 4-1. Trots förlusten är de bara ett poäng bakom serieledarna Frölunda och tvåan Luleå. Örebro har en fin rad på de senaste 15 matcherna då de har vunnit tolv av dessa. Alla dessa segrar har de tagit under ordinarie tid, så de har fått mesta möjliga utdelning poängmässigt. Örebro är dessutom ett av ligans bästa hemmalag. På deras senaste åtta matcher på hemmaplan har de vunnit sju. Det ser därmed riktigt bra ut för Örebro och deras fortsatta säsong.

Svedberg het mot Leksand

Positivt för Djurgården när nygamla spelaren Dick Axelsson kom tillbaka i matchen mot Växjö. Det var han som mer eller mindre ordnade segern för Djurgården. Fullt lika bra gick det inte i förra mötet hemma mot Leksand trots att de kom ur matchen med tre inspelade poäng. Leksand var flera gånger nära att göra mål, men Djurgården lyckades hålla undan och det mesta var tack vare att Niklas Svedberg gjorde en storartad insats i målet. Om Djurgården ska ha en chans borta mot Örebro gäller det att både Svedberg och Axelsson höjer sig.

Örebro upp i serieledning igen?

När ett svajigt Djurgården åker till Örebro för att möta ett av säsongens bästa lag känns det nära till hands att spika ettan. Så bra som Örebro har gått under hela säsongen och speciellt på hemmaplan ska det inte finnas en chans för ett kämpande Djurgården. Stockholmslaget såg väldigt bra ut mot Växjö, men föll sedan tillbaka i samma spår i hemmamötet mot Leksand. Örebro är ett alldeles för stabilt och bra lag för att åka på en förlust mot Djurgården. Dessutom har de fått smak på hur det är att ligga i toppen av tabellen. Seger till Örebro.

NordicBet logga
Spela på SHL med NordicBet!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.