olunga

Silly season Allsvenskan

Michael Olunga lämnade Djurgården för Kina efter att ha gjort stor succé med 12 mål på höstsäsongen. Den kinesiska klubben Guizhou Zhicheng betalade närmare 40 miljoner kronor för anfallarens underskrift vilket är Djurgårdens största försäljning någonsin. Nu kan han vara på väg tillbaka till DIF – på lån. Enligt Expressen har Djurgården anmält sitt intresse till den kinesiska klubben som alltså ska vara villiga att låna ut honom. Olunga har blivit förpassad till reservlaget och ingår inte i tränarens planer. Därför vill de låna ut honom till en europeisk klubb. Blåränderna får dock konkurrens från belgiska och franska klubbar.

Chinedu Obasi återvänder till AIK. Nigerianen spelade för klubben förra säsongen och gjorde det riktigt bra. Så bra att han belönades med ett fett kontrakt i Kina, men väl där hamnade han, som så många andra utlänningar, i en situation där klubben i fråga ville göra sig av med spelaren. Kontraktet i Kina bröts och han ansluter till AIK som bosman på ett säsongslångt avtal.

Förutom Obasi har AIK även gjort klart med en annan spelare, argentinaren Agustin Gómez från Defensa y Justicia, samma klubb som Nicolas Stefanelli kom ifrån. Gomez, som är mittback, har skrivit på ett låneavtal som gäller säsongen ut. I lånet ingår en köpoption.

Marcus Degerlund har fått chansen i Hammarbys backlinje under säsongen och imponerat. 19-åringens kontrakt går ut nästa år, men nu bekräftar sportchefen Jesper Jansson att en förlängning är nära.

Christofer Telo har meddelat IFK Norrköping att han ämnar lämna klubben redan i sommar. Mittfältaren har spenderat tio raka säsonger i Norrköping men nu väntar alltså nya äventyr i en annan klubb. Han har inte velat avslöja vilken klubb det gäller men expressen skriver idag att det handlar om Molde FK.

Divine Naah har varit utlånad till Örebro SK från Manchester City under vårsäsongen, men mittfältaren har fått ganska begränsat med speltid. Nu har City valt att kalla tillbaka spelaren som alltså lämnar Örebro redan nu.

Betta på silly season hos ComeOn

ComeOn

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.