fotboll

Sveriges väg mot EM i Italien börjar i Falkenberg

Dags för Roland Nilsson att göra debut som förbundskapten när Sveriges U-21 tar emot Cypern i världsmetropolen Falkenberg. Det är startskottet på ett tio matcher långt kval där belöningen är en plats i U-21 EM i Italien och San Marino i juni 2019. Blir det ett tredje raka mästerskap för våra talanger?

Ikväll i Falkenberg spelar Sveriges U21 landslag sin första match när Cypern kommer på besök. Roland Nilssons mannar är favoriter och bör få med sig tre poäng för att få en flygande start på kvalet till U-21 EM i Italien och San Marino 2019. Till skillnad från Håkan Ericsson har Roland Nilsson satsat på yngre spelare och det är en intressant trupp som möter Cypern ikväll.

Dominans från Malmö FF

Mesta mästarna MFF är det laget med flest spelare i truppen. Hela fyra skånepågar är uttagna i form av Franz Brorsson, Erdal Rakip, Mattias Svanberg och (nåja) Carlos Strandberg. AIK har Anton Saletros och målvakten Oscar Linnér i truppen. I övrigt är det en salig blandning med Jordan Larsson, Gustav Engvall, Alexander Isak och Sunderland-proffset Joel Asoro som de mest etablerade namnen.

Målrik match

Sverige ska vara flera klasser bättre än Cypern och det vore närmast en sensation om våra blågula hjältar inte vinner enkelt idag. Cypern lyckades med nöd och näppe besegra slagpåsen Malta efter att ha avgjort till 2–1 på stopptid med Iosifidis nickmål. Därför tror vi på över 3,5 mål till oddset 2,37 hos Bethard.

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,37
Bookie: Bet365

Spela på matchen

Svenska Truppen

Målvakter:

Pontus Dahlberg, IFK Göteborg
Oscar Linnér, AIK

Försvarare:

Joel Andersson. BK Häcken
Andreas Bengtsson, BK Halmstad
Franz Brorsson, Malmö FF
Filip Dagerståhl, IFK Norrköping
Marcus Dagerstål, IFK Norrköping
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping

Mittfältare/Anfallare

Joel Asoro, Sunderland
Gustav Engvall, Djurgården,
Alexander Isak, Borussia Dortmund
Anton Saletros, AIK
Jordan Larsson, NEC Nijmegen
Simon Olsson, IF Elfsborg
Erdal Rakip, Malmö FF
Isak Ssewankambo, Molde
Carlos Strandberg, Malmö FF
Mattias Svanberg, Malmö FF

Bet365 Banner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.