janne andersson sverige förbundskapten

Topptipset 27/6: Får Party-Janne fira efter ikväll?

Det är hög tid för Sveriges ödesmatch mot Mexiko där Blågult måste vinna för att nå en åttondelsfinal. Löser Party-Janne ett avancemang i sitt första mästerskap vid rodret eller blir mexarna för svåra? Utöver fyra matcher från Fotbolls-VM tippas även fotboll från Division 2 och Svenska Cupen!

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

1. Schweiz – Costa Rica 1

Costa Rica har inget att spela för här. Det blev förlust mot Serbien i premiären med 0-1, och i den senaste matchen mot Brasilien föll The Ticos med 0-2 efter två sena mål av brassarna. Schweiz behöver ett kryss i det här mötet för att gå vidare, men för att vinna gruppen kommer det förmodligen att krävas en seger. Europeerna stod upp bra mot Brasilien i öppningsmatchen och senast mot Serbien lyckades man vända ett underläge till seger efter varsitt mål av Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri. Börja med ettan, men gardera tidigt då Costa Rica är ruskigt svåra att få hål på.

 

2. Serbien – Brasilien 2

Serbien är piskade att vinna efter det tunga nederlaget senast mot Schweiz. Brasilien har i sin tur samma utgångsläge som Schweiz, det vill säga att ett kryss räcker men en seger krävs med största sannolikhet för att ta hem gruppsegern. Trots ett stjärnspäckat lag har inte brassarna imponerat något särskilt, så nu är det hög tid att växla upp för Neymar och gubbarna. Brassarna spikas i mindre system, medans i större system hänger alla tecken med eftersom serberna inte är oävna på något sätt.

 

3. Mexiko – Sverige X

Nu eller aldrig för våra svenska hjältar! Blågult har trots den tunga förlusten mot Tyskland allt i egna händer inför slutomgången. En seger krävs för att vara säkra på vidare avancemang för Blågult, medans Mexiko behöver en pinne för att säkra gruppsegern. Med detta i åtanke plus det fakktum att Sverige streckas hårt, utgår vi från krysset här. Det är dock att rekommendera att plocka med samtliga tecken.

 

4. Sydkorea – Tyskland 2

Tyskland tog som sagt tre poäng mot Sverige vilket har gjort att även de har allt i sina egna händer. Vinner Die Mannschaft med minst två mål kommer tyskarna som sämst att hamna tvåa i gruppen. Sydkorea har sett väldigt  bleka ut mot både Mexiko och Sverige. Nu skruvas motståndet upp ytterligare och när asiaterna redan på förhand är utslagna så finns det ingenting annat än en tysk seger. Bombsäker tvåa!

 

5. Bodens BK – Täfteå IK 1

Vi reser till svensk mark och Division 2 Norrland på Boden Arena. Bodens BK är i bra form och ligger trea i tabellen inför omgång 13. Hemmalaget är obesegrade i nio raka matcher och på de tre senaste matcherna har Boden spelat in sju poäng. Täfteå IK övertygade senast mot Friska Viljor där Umeå-laget vann med 4-1, men i övrigt är formen ganska sval och gästerna som ligger på den undre halvan lär få det svårt att få med sig något hem härifrån. Ettan är en bra värdespik!

 

6. IFK Aspudden-Tellus – IFK Haninge 2

I Division 2 Södra Svealand ställs IFK Aspudden-Tellus mot tufft motstånd. IFK Haninge toppar nämligen tabellen efter tolv omgångar och gästerna visar dessutom riktigt stabil form. På gästernas fyra senaste matcher har Haninge spelat in tio poäng och sett till lagets sju senaste matcher har blott en av dessa slutat med förlust. Hemmalaget förlorade senast mot Huddinge IF med 0-1, men dessförinnan hade Aspudden-Tellus två raka segrar i seriespelet. Börja med tvåan, men gardera tidigt!

 

7. IFK Luleå – Team Thorengruppen 2

Norrlandsderby i Svenska Cupen mellan IFK Luleå och Umeå-laget Team Thorengruppen. Luleå degraderades från Norrettan i fjol, men mycket tyder på att laget kommer att ta steget tillbaka upp till Division 1 lika snabbt igen. Hemmalaget leder den norrländska Division 2 och har vunnit sex av sina sju senaste matcher. Team Thoren, som spelar i Division 1, har långt ifrån lika förtroendeingivande form. Men när lagen möttes i fjol vann Umeå-laget båda mötena med sammanlagt 6-0 i målskillnad. Otroligt svårtippat – måla på med alla tecken omgående!

 

8. FC Gute – Värmdö IF 1

På Gotland har vi ett möte där formstarkt ställs mot formsvagt. FC Gute ligger i skrivande stund fyra i Division 2 Norra Svealand, men formen är kolossalt bra! Den senaste segern mot topplaget IFK Stocksund var Visby-lagets sjunde raka seger. Nu ställs man mot Värmdö IF som å sin sida har en minst sagt dyster form. Gästerna går kräftgång i Division 2 Södra Svealand. Huvudstadslaget Värmdö har sex raka förluster och ligger i bottenskiktet av tabellen. 1X ska räcka här!

 

Kassaskåpet

Tyskland

Allt talar för Die Mannschaft! Klass + motivation finns i mängder nu när det verkligen är allvar. Sydkorea har varit en stor besvikelse hittills och kommer att lämna Fotbolls-VM 2018 med noll poäng. Kassaskåpssäker spik!

 

Varningen

Mexiko

Mexiko har imponerat och verkligen visat hela världen att man är ett lag att räkna med. Som alltid när Sverige spelar blir Blågult högt streckade, därav måste ettan plockas med. Måla på med alla tecken och sitt säkert i båten!

 

72 rader

 1. Schweiz – Costa Rica 1x
 2. Serbien – Brasilien 2
 3. Mexiko – Sverige 1×2
 4. Sydkorea – Tyskland 2
 5. Bodens BK – Täfteå IK 1
 6. Aspudden – Haninge x2
 7. IFK Luleå – Team TG FF 1×2
 8. FC Gute – Värmdö IF 1x

 

324 rader

 1. Schweiz – Costa Rica 1x
 2. Serbien – Brasilien 1×2
 3. Mexiko – Sverige 1×2
 4. Sydkorea – Tyskland 2
 5. Bodens BK – Täfteå IK 1
 6. Aspudden – Haninge 1×2
 7. IFK Luleå – Team TG FF 1×2
 8. FC Gute – Värmdö IF 1x

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.