putin vm-bucklan

VM-tipset 26/6: Hjärta eller hjärna på vägen mot 13 rätt?

Idag rullar ett nytt VM-tips igång. Kupongen huserar nio matcher från Fotbolls-VM och resterande hämtas från Division 2. Den absolut viktigaste fighten är så klart match 2 mellan Sverige och Mexiko, frågan är bara om det är hjärtat eller hjärnan som leder oss till 13 rätt.

Spelstopp: 19.59.

[europatipset]

 

1. Island – Kroatien 1

Island måste plocka tre poäng för att äventyret inte ska ta slut redan i gruppspelet. Chanserna för detta är dock goda då kroaterna mer eller mindre redan säkrat gruppsegern och väntas bänka ett par nyckelspelare. Eftersom Island vann sin VM-kvalgrupp före just Kroatien så är det inte helt obefogat att tro att islänningarna har ett mentalt övertag inför denna batalj. Med dessa förutsättninar, kryddat med att Kroatien streckas hårt, börjar vi från vänster med god feeling.

 

2. Mexiko – Sverige X

Nu är det dags för våra gulblå hjältar att kavla upp ärmarna och ta revansch från Tysklandsmatchen. Insatserna mot både Sydkorea och Tyskland har varit mer än vad man kan kräva av ett svenskt landslag, och även fast förlusten mot Die Mannschaft var förkrossande så har Blågult fantastiskt nog allt i sina egna händer inför den sista omgången. Mexiko behöver i sin tur bara ta en poäng i det här mötet för att avancera, och därmed även vinna gruppen. Med tanke på att Mexiko inte behöver vinna, adderat med att Sverige streckas hårt, utgår vi från krysset. Men här börjar vi givetvis gardera från höger och jobba in Sverige-segern!

 

3. Sydkorea – Tyskland 2

Tyskland knep tre poäng mot Sverige vilket har gjort att även de har allt i sina egna händer inför denna sista omgång. Förutsättningarna är enkla – Vinner Die Mannschaft med minst två mål mot Sydkorea kommer Tyskland som sämst komma tvåa i gruppen. Finns det någonting som talar för att tysken inte tar tre poäng mot Sydkorea? Nja, Sydkorea har sett bleka ut mot både Mexiko och Sverige. Nu skruvas motståndet upp och när asiaterna redan är utslagna så här finns det ingenting annat än en tysk seger. Bombsäker tvåa!

 

4. Serbien – Brasilien 2

Det laget som vinner denna match tar sig vidare till slutspel. Slutar matchen oavgjort är det bara Brasilien som tar sig till åttondelsfinal, om inte Costa Rica besegrar Schweiz. I så fall går även Serbien vidare på kryss. Brasilien har ett otroligt stjärnspäckat lag som känns betydligt hetare på flera positioner jämfört med för fyra år sedan. Men trots att Brasilien fortfarande är obesegrade så har inte Selecao direkt övertygat spelmässigt. Serbien har gott om klass i sitt lag och har The White Eagles en bra dag så kan allt hända. Gardera brassarna tidigt!

 

5. Schweiz – Costa Rica X

Något nytt mirakel blir det inte den här sommaren för Costa Ricas del. The Ticos står efter två omgångar på noll poäng, och lika många mål gjorda. Således är Costa Rica redan utslaget. Schweiz behöver bara spela oavgjort i den här matchen för att ta sig vidare till åttondelsfinalerna, men vill schweizarna vinna gruppen kommer det med största sannolikhet krävas tre poäng mot här. Ettan blir oerhört hårt streckad, så vi utgår från krysset.

 

6. Senegal – Colombia 2

Colombia fick en tuff start på mästerskapet. Redan efter tre minuter hade Carlos Sanchez hunnit dra på sig ett rött kort och straff i öppningsmatchen mot Japan. Matchen slutade därför inte helt oväntat med en japansk seger. I den senaste matchen mot Polen, där Juventus-spelaren Juan Cuadrado var exceptionellt bra, visade sydamerikanerna sin klass. Senegal har gjort det riktigt bra så här långt och står på fyra poäng efter två omgångar. Trots det håller vi Colombia som det marginellt bättre laget. Tvåan synas till fint spelvärde!

 

7. Japan – Polen 1

Japan har med viss flyt knåpat ihop fyra poäng mot Colombia och Senegal. Nu ställs de blå samurajerna mot ett Polen som varit helt bedrövliga, och som dessutom redan är utslagna ut turneringen. Motivationen bör således tala för asiaterna. Trots att japanerna streckas hårt så känns ettan som en fullt rimlig utgång. Polen har varit uddlösa framåt tack vare att man inte fått ut någonting av Bayern München-stjärnan Robert Lewandowski, samtidigt som försvarsspelet varit allt annat än bra. Börja från vänster.

 

8. England – Belgien 2

Här står gruppsegern på spel och detta lär bli en riktigt fin drabbning. Inför den sista omgången står lagen på samma poäng och exakt samma målskillnad. Slutar matchen oavgjort kommer därför Fair Play-regeln fälla avgörandet. Inför mästerskapet var Belgien knappa favoriter i gruppen, och även fast de tre lejonen sett fina ut är känslan att de röda djävularna är steget före. Spelarmaterialet är något vassare i Belgien samtidigt som rutinen är mer påtaglig. Belgien garderas med krysset på större system.

 

9. Panama – Tunisien X

Panama fick fira sitt första VM-mål någonsin senast mot England. Trots att laget redan är utslagna ur gruppen räknar vi med att Los Canaleros kommer att vara rejält taggade här. Tunisien står precis som Panama på noll poäng, men afrikanerna har stått upp något bättre i matcherna mot England och Belgien. Spelare för spelare är Tunisien det bättre laget, men med tanke på att det inte är mer än heder som står på spel räknar vi definitivt inte bort Panama. Tvåan streckas alldeles för hårt så tryck in alla tecken och hoppas på en historisk panamansk seger.

 

10. Gottne IF – Piteå IF 2

Vi släpper VM en stund och tittar till Division 2-fotbollen i Sverige, där Gottne IF gästas av Piteå IF. Trots att hemmalaget är nykomlingar så ligger Gottne i mitten av tabellen inför omgång 13. Senast besegrade hemmalaget Härnösand på bortagräs, och även dessförinnan var formen helt okej. Nu är dock känslan att nivån på motståndet skruvas upp ett par snäpp. Piteå är ett förmodat topplag och har fyra matcher utan förlust. På de tre senaste bortamatcherna där man ställts mot Boden, Timrå och HuFF – tre topplag – har gästerna samlat ihop sju poäng. Utgå från höger!

 

11. IK Gauthiod – Nordvärmland FF 1

IK Gauthiod har gått riktigt starkt den senaste månaden i Division 2 Norra Götaland. Hemmalaget har tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna och hemma i Grästorp har laget vunnit tolv av sina 13 senaste matcher. Nordvärmland FF ligger i botten av tabellen, och kommer senast från en sömnig tillställning mot tabelljumbon FBK Karlstad. Matchen slutade mållöst och det var ett dyrbart poängtapp för Nordvärmland som bara har fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Tillförlitlig etta!

 

12. Nora BK – AFK Linköping 1

Nora BK är exceptionellt starka på hemmagräs. Tittar vi till Division 2 Södra Svealands hemmatabell så leder laget serien med resultatraden 5-1-0, och +11 i målskillnad – otroligt starkt för ett lag som är nykomlingar i Division 2. AFK Linköping fick med sig en poäng i mötet mot Värmbols FC senast. Matchen dessförinnan förlorade laget med 0-3 borta mot Enskede. Känslan är att östgötarna får det tufft här mot ett ruskigt starkt hemmalag. Etta!

 

13. Bromölla IF – IFK Hässleholm 1

IFK Hässleholm var ett bottenlag i fjol och ser även ut att bli det den här säsongen. Gästerna har två raka förluster,  tre matcher utan seger och mycket talar för att förlustsviten förlängs denna afton. Det är ett revanschsuget Bromölla som kommer till spel här. Laget förlorade senast borta mot Asarum med 1-2. Hemmalaget ligger tvåa i Division 2 Östra Götaland inför omgång 13, men det är bara en poäng till Assyriska Turabdin som toppar tabellen. Hemma på Strandängens IP trivs Bromölla bra och här bör tre poäng räknas hem. Etta även här!

 

Dagens spik

Tyskland

Med normala förutsättningar ska Tyskland vara ett par nummer större än Sydkorea. Nu när asiaterna redan är utslagna är vi övertygade om att de regerande världsmästarna tar med sig tre poäng från det här mötet. Kassaskåssäker spik!

 

Kupongens skräll

Panama

Det är alltid svårt att förutspå matcher som har mindre betydelse, men för Panamas del har den här matchen verkligen betydelse. Panama är här för att skriva historia, och Los Canaleros kommer att slita för sina liv här. Tunisierna får se upp! Det har blivit ett alldeles för överdrivet favoritskap på afrikanerna sett till streckningen.

 

144 rader

 1. Island – Kroatien 1×2
 2. Mexiko – Sverige x2
 3. Sydkorea – Tyskland 2
 4. Serbien – Brasilien 2
 5. Schweiz – Costa Rica 1x
 6. Senegal – Colombia 2
 7. Japan – Polen 1
 8. England – Belgien x2
 9. Panama – Tunisien 1×2
 10. Gottne – Piteå x2
 11. Gauthiod – Nordvärm. 1
 12. Nora – AFK Linköping 1
 13. Bromölla – IFK Hässle. 1

 

1296 rader

 1. Island – Kroatien 1×2
 2. Mexiko – Sverige x2
 3. Sydkorea – Tyskland 2
 4. Serbien – Brasilien 1×2
 5. Schweiz – Costa Rica 1x
 6. Senegal – Colombia 2
 7. Japan – Polen 1x
 8. England – Belgien x2
 9. Panama – Tunisien 1×2
 10. Gottne – Piteå 1×2
 11. Gauthiod – Nordvärm. 1
 12. Nora – AFK Linköping 1
 13. Bromölla – IFK Hässle. 1

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.