Tuff match väntar för Zlatan i Ryssland

Europa League

Ikväll drar åttondelarna i Europa League igång, och för Manchester Uniteds del väntar en tuff uppgift när man ställs mot FC Rostov på bortaplan. Hemmalaget är ett i sammanhanget relativt okänt lag, men det innebär inte att man är ofarliga.

Underskatta inte FC Rostov

I fjol slutade de på en andraplats i den underskattade ryska ligan, vilket resulterade i kval till Champions League. Efter segrar mot Anderlecht och Ajax i kvalomgångarna blev drömmen om Champions League infriad.

Där hamnade man i en riktigt mardrömsgrupp med Bayern München, Atletico Madrid och PSV Eindhoven. Efter en tuff öppning mot FC Bayern borta (förlust 5-0) stod man för en rad imponerande insatser. Den största triumfen och kanske säsongens största skräll var när FC Bayern besegrades i returmötet med 3-2.

FC Rostov är därmed inget lag man bara städar av, det ska man ha klart för sig. Det ska dock tilläggas att de inte riktigt är inne i matchform. Ryska ligan har ju som bekant ett långt uppehåll under vinterhalvåret, och nu har de endast spelat en match sedan december. Klar fördel Manchester United på den fronten alltså.

I övrigt är det ett ganska anonymt lag Zlatan ställs mot, få namn är nog kända för den breda massan. En som är värd att hålla ögonen på är ”Irans Messi” Sardar Azmoun, en 22-årig anfallare som ryktats till bland annat Livepool och Villarreal.

Bortalaget Manchester United med Zlatan i spetsen satsar stenhårt på Europa League. Och det är inte så konstigt sett till kräftgången i ligan. Europa Leage kan bli den ”lättaste” vägen mot Champions League nästa säsong.

Det är ett nästintill komplett lag som flyger ner sydvästra Ryssland. Enbart Eric Bailly, Wayne Rooney, Bastian Schweinsteiger och Luke Shaw stannar hemma. Räkna med en namnstark startelva ikväll alltså! Zlatan kommer givetvis starta längst fram på topp, och mest troligt Pogba, Mata och Martial bakom.

I slutändan bör dock Manchester United ta hem det här, men det lär bli målsnålt. Planen sägs vara riktigt medioker och FC Rostov kommer kämpa för sina liv. Därför ligger spel på under 1.5 mål och/eller en rak tvåa hos Expekt nära till hands. Nu får du som läsare dessutom ett grymt välkomsterbjudande att starta resan med, sätter du in 100 kr får du spela med 600 kr!

FC Rostov vs Manchester United – under 1.5 mål till 2.65 @ Expekt

FC Rostov vs Manchester United – 2:a till 1.90 @ Expekt