Gustafsson vs Smith 1 juni kl 1900 Globen

UFC Fight Night i Stockholm

UFC Fight Night i Stockholm

Lördagen den 1 juni går UFC Fight Night av stapeln på Globen i Stockholm. I galans main event ser vi ingen mindre än Sveriges MMA-stjärna Alexander ”The Mauler” Gustafsson ta sig an Anthony ”The LionHeart” Smith.
I co-main-eventet har vi Malmös Ilir Latifi som möter Schweizaren Volkan Oezdemir. Båda huvud-eventen utspelar sig alltså i lätt-tungvikstklassen – en division där mycket står på spel efter att Daniel Cormier lämnat ifrån sig bältet och den obesegrade, och kanske bästa fajtern genom tiderna, Jon ”Bones ”Jones återtagit titeln.

Gustafsson – Smith UFC fight night Stockholm –  kommer vinnaren möta Jones?

Anthony Smith och Alexander Gustafsson har något gemensamt – de förlorade båda nyligen titelmatcher mot Jones ”Bones”Jones. Alex är rankad som tvåa i divsionen medan Smith just nu ligger på fjärde plats. Det här är alltså en match där mycket står på spel. Den som vinner matchen kan mycket väl få en returmatch mot Jones.
Om Alex vinner blir det tredje gången han möter Jon Jones, som hittills verkar vara omöjlig att besegra. Alex kom riktigt nära en seger i sitt första möte mot Jones 2013. Enligt många vann Alex den fajten, men efter fem gastkramande ronder tog Jones trots allt hem segern via domslut.
Kollar man runt på olika bettingbolag så ser man att de har Gustafsson som favorit.

UFC fans väntade 5 år på returmatchen

Returmactchen som tog plats fem år senare, närmare bestämt den 29 december 2018, var inte alls lika jämn som den första matchen. Alex lyckades aldrig få av någon direkt offensiv och med kreativa sparkar, och en vattentät ”game plan”, lyckades Jones hålla Alex på avstånd och kamma hem poäng – det vill säga tills han tog ner Alex och avslutade matchen med ground and pound i tredje ronden. Det var en dominant seger, som tydligt visade att Jones fortfarande är lika farlig som han alltid varit, trots att han spenderat mycket tid utanför oktagonen de senaste åren.

Hur gick det för ” The Lionheart” mot Jones?

Nästa på tur var Anthony ”The Lionheart” Smith. Med 45 professionella fajter är Anthony en veteran inom MMA, och efter tre raka segrar mot tufft motstånd lyckades Smith till slut få sin titelmatch. Anthony visade otroligt mycket hjärta eftersom han aldrig gav upp, trots att han mer eller mindre blev utklassad i fem ronder. Återigen lyckades Jones fullkomligt neutralisera sin motståndare med perfekt teknik, tajming och precision. Precis som Alex lyckades Smith aldrig få iväg någon offensiv, och matchen såg otroligt frustrerande ut för ”The Lionheart”. I intervjuer efter machen uttryckte Smith att han inte riktigt varit sig själv i matchen, och de flesta tolkade nog det som att Smith vill ha en returmatch. Och UFC Fight Night i Stockholm kan mycket väl vara hans andra chans.
Gustafsson verkar känna likadant. I intervjuer har han till och med sagt att han nog bör överväga sin framtid inom MMA om han inte lyckas besegra Smith. Det här uttalandet behöver inte tolkas som en förolämpning mot Smiths förmågor, utan snarare som en hälsosam och ärlig reflektion från en fajter som åstadkommit mycket i sporten, och förlorat mot världens bästa fajter två gånger. Alex är fortfarande rankad två i divisionen och besegrar han The Lionheart den första juni har han förmodligen säkrat en tredje, och antagligen sista, chans att besegra Jon Jones och ta hem lätt-tungvikts-bältet.

Latifi mot Oezdemir möts i UFC fight night Stockholm

Malmös Ilir ”The Sledgehammer” Latifi, som tränar tillsammans med Alexander Gustafsson, är en svensk fajter det gått bra för på senare tid. Precis som Gustafsson fajtas Latifi i lätt-tungvikt, och just nu är han rankad som nummer nio i divisionen.
De senaste åren har Ilir mött tufft mostånd och vunnit tre av sina fem senaste matcher. På UFC Fight Night i Stockholm tar han sig an knockout-artisten Volkan Oezdemir som bara vunnit två av sina senaste fem matcher. Precis som Latifi har Oezdemir mött tufft mostånd och hans förluster kommer från moståndare som den före detta världsmästaren Daniel Cormier, Anthony Smith och Jimi Manuwa. Trots att Volkan förlorat fler matcher på senare tid än Latifi så är han raknad som nummer sju i divisionen. Det här är alltså ett gyllene tillfälle för ”The Sledgehammer” att göra ett rejält hopp i divisionen, och komma närmre en titelmatch.

Volkan en KO artist – kommer Latifi kunna stå emot?

Det här är en spännande match. Volkan har otroligt knockout-kraft, medan Latifi kommer från en brottarbakgrund. Latifi har därför fler vinster via submission än knock-out, men det råder inga tvivel om att Ilir kan golva vem som helst om han får in en bra träff. Och statistik visar faktiskt att Latifi vunnit nästan lika många matcher på knock-out som via submission. Oezdemir har däremot aldrig vunnit via submission, och 11 av hans 15 vinster har varit via knockout. Det går därför att se det här mötet som en ”striker vs. wrestler-match. En klassisk matchning som ganska ofta visar sig ligga till brottarens fördel. Vi minns väl alla Nurmagomedovs utklassning av McGregor förra året?

Vad säger oddsen om vilka som vinner under UFC Fight Night Stockholm

Så nu till det roliga, nämligen betting på UFC Stockholm. Vi har här tagit odds från Unibet på UFC fight night i Stockholm.
Du läser namnet och under odds på fightern:

Odds Gustafsson – Smith

Alexander Gustafsson: 1.36     
Anthony Smith: 3.15

Odds Oezdemir – Latifi                          

Volkan Oezdemir: 1.69   
Ilir Latifi: 2.15                 

Odds Manuwa – Rakíc

Jimi Manuwa: 2.75   
Aleksandar Rakić: 1.44

Odds Teymur – Sung

Daniel Teymur: 2.38
Sung Bin Jo: 1.57

Speltips inför UFC Fight Night Stockholm

Vi kan hålla med Unibet här.
Daniel Teymur, kommer från 3 raka förluster och måste mer eller mindre vinna över Sung Bin Jo, men vi tror det kan bli svårt. Låt se om Globen kan heja fram Teymur till en fin vinst.

Svensk bekanta Manuwa möter Rakic´, en match som kommer bli väldigt intressant. Vi kan oss fullt fart direkt, med Rakic´ som vinnare.

Och som vi redan skrev om Latifi mot KO specialisten Volkan, Unibet tror här starkt på Volkan. Vi tror dock att Latifi kommer ha en chans här, både för att det är på ”hemmaplan” publik stödet kommer eka i Globen och sen  får Latifi ner Volkan så har han goda möjligeheter att vinna på ex. submission.

Hur tror vi då det kommer gå mellan Gustafsson mot Smith? Här är det otroligt mycket som står på spel för de båda. Det är lite vinna eller försvinna. Vi tror här att Gustafsson kommer att ge ALLT inför en stor hemmapublik. Att Gustafsson vinner tror vi på.

UFC Fight Night Stockholm – Mycket står på spel

Det står ganska mycket på spel för Sverige på den här galan. Och vi kan nog förvänta oss en hajpad stämning när Bruce Buffers stämma ekar mot väggarna i Globen den första juni. Tar Sverige hem det här kommer vi ha två svenska fajters som är riktigt nära titelmatcher i en av UFC:s tuffaste divisioner.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.