Amerikanska valet bettingsidor

Amerikanska presidentvalet 2020

I november är det dags för ett av världens störa val – nämligen det Amerikanska Valet 2020. Här har vi odds på Amerikanska valet och vilka som är presidentkandidaterna som tävlar om att vinna Amerikanska valet 2020. Trevlig läsning!

Amerikanska valet 2020

Odds på valet i USA

Världens mäktigaste röstas fram

Världens mäktigaste människa ska röstas fram och som vanligt är intresset stort även utanför de amerikanska gränserna. Nuvarande president Donald Trump har haft fyra år vid makten och det har varit fyra kontroversiella år men enligt oddsen kan Trump mycket väl sitta i fyra år till. Hans främste utmanare för tillfället är Joe Biden som gått starkt i demokraternas primärval och det mesta talar för en duell mellan de två herrarna. Spänningen är olidlig och som vanligt är det att vänta, påhopp, kontroverser och trash talk i mängder som sig brukar när jänkarna ska rösta fram sin ledare.

Vem blir USA:s näste president (odds från Unibet)

Vem vinner och varför?

Allting talar för att det blir en rafflande duell mellan Donald Trump och Joe Biden. Den sistnämnda har gått starkast i demokraternas primärval och har i skrivande stund 1201 delegater tilldelade mot Bernie Sanders 896. För att vinna nomineringen krävs det 1991 delegater och allting talar för att det blir Biden som når dit. 

Är USA redo för Sanders?

Sanders gick starkt i början av primärvalet men frågan är om USA är redo för Sanders? Hans socialistiska åsikter beröms av allt fler i landet men USA är fortfarande grundaren av kapitalismen och stora delar av USA delar inte Sanders åsikter. Därför är det mer ”safe” att släppa fram Biden som kandidat då det kan bli allt för polariserat om det skulle bli Trump vs Sanders, något som med stor sannolikhet skulle gynna republikanerna.

Identiska odds Trump och Biden

Att oddsen nästan är identiska på Biden och Trump bevisar hur ovisst det är för tillfället. Mycket kommer att avgöras hur USA rider ut krisen mer eller mindre hela världen står inför. Ekonomin har varit stark för landet under Trumps styre men skulle man inte klara av att hantera den pågående situationen på ett bra sätt och ekonomin står i botten i november kan Trumps dagar mycket väl vara räknade. 

Ta undersökningar med en nya salt

Joe Biden har varit den som legat bäst till i undersökningar men samtidigt är det svårt att dra för stora slutsatser av undersökningar numera. Inför förra valet visade marknadsundersökningarna att Hillary Clinton skulle vinna men så blev som bekant inte fallet. 

Joe Biden eller Donald Trump?

Att det däremot blir någon av Joe Biden eller Donald Trump som leder USA kommande fyra åren känns högst sannolikt. Att det skulle bli Clinton, Obama eller MIke Pence känns inte alls troligt vilket oddsen också visar. 

Vart hålls det amerikanska presidentvalet 2020?

Den 3:e november är dagen då de amerikanska medborgarna går till vallokalerna för att rösta fram en president och en vice president. Varje delstat har flera olika lokaler dit invånarna kan gå och rösta. Vinnaren av amerikanska presidentvalet kommer att bli invigd den 21 januari 2021. 

Så går det amerikanska presidentvalet till

Den som vill ansöka till att bli president behöver vara 35 år, född och medborgare i USA samt bosatt i landet i minst 14 år. Valet fungerar inte som i Sverige där det endast är antalet röster som avgör utgången. Istället gäller det att få över kärleken av varje delstat, i alla fall de med flest invånare. Det är nämligen så att det totalt finns 538 ”electoral votes” att slåss om. För att bli president krävs det minst 270 av dessa röster. Varje delstat har ett visst antal ”electoral votes” och det beräknas efter hur många invånare som bor i delstaten. Kalifornien är delstaten med flest electoral votes, hela 55 stycken. Därefter kommer Texas med 38 följt av Florida och New York på 29. Åtta stycken delstater har endast 3 röster. Dessa är Alaska, D.C, Delaware, Montana, North Dakota, South Dakota, Vermont och Wyoming. 

Vem vinner Amerikanska valet 2020?

Betta på USAs nästa president.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.