Norrköping hemmaarena

Dagens speltips: Norrköping – Helsingborg

Två av säsongens stora besvikelser ställs mot varandra när IFK Norrköping tar emot Helsingborgs IF på Östgötaporten i Norrköping. Hemmalaget har visserligen fyra raka allsvenska matcher utan förlust men har kryssat bort sig från den direkta toppstriden. Dessutom åkte laget ur Europa League mot Israeliska Beer Sheva med totalt 2-4. Säsongen 2019 blir inte något att minnas för Simon Thern och grabbarna som dessutom inte blivit bättre av att lagets skyttekung Jordan Larsson lämnat. Återstår att se om pengarna används för att förstärka laget inför nästa säsong, samtidigt har man en trupp som borde kunna klara av att slåss för guld.

Helsingborgs IF kris är så mycket djupare än Norrköpings att hemmalagets säsong framstår som den fantastisk i jämförelse. När vårsäsongen var färdigspelad fattade styrelsen beslutet att tränare Peo Ljung skulle få gå. In kom Henrik Larsson men resultaten har inte blivit särskilt mycket bättre ändå. Efter förlusten mot Oskarshamn med 2-1 i Svenska Cupen fick ”Henke” motta verbala hot till den grad att han valde att hoppa av. Nu står HIF och ska rekrytera en tredje tränare under säsongen samtidigt som Jens Karlsson och Alexander Tengryd – den nuvarande tränarkonstellationen – får leda laget tills vidare.

Speltips IFK Norrköping vs Helsingborgs IF

Oddsanalys IFK Norrköping

IFK Norrköping var tillsammans med AIK och Malmö FF tippade att slåss om guldet. Så har det inte riktigt blivit utan laget har haft alldeles för många onödiga poängtapp mot lag från nedre halvan för att vara en kandidat om guldet. Istället ligger laget på en sjundeplats, med sex poäng upp till Europa och tio poäng upp till serieledning. Ett avstånd som blir tufft att ta igen och IFK får nog fokusera endast på allsvenskt spel nästa säsong.

Mot Helsingborgs IF – en klubb som mår allt annat än bra – kommer det att bli tre poäng, allt annat vore väldigt förvånande. Laget är bättre spelare för spelare och dessutom i bättre form. HIF har heller inte fått in någon ny tränare utan fortsätter med firma Karlsson och Tengryd tills vidare. Därför får vi heller inte se någon ”ny tränare-effekt” som annars kan vara värt att hålla koll på. Vi spelar Norrköping som vinnare hos Betsson.

Målen lär vi få se många av, i alla fall om man ska tro statistiken. Därför placerar vi också ett bet hos Snabbare till oddset 1,80 att det blir över 2,5 mål i matchen.

HIF kommer nog göra mål även om det inte räcker till poäng. Unibet har bra odds på att båda lagen gör mål och det är dit vi vänder oss och får oddset 2,00.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.