Sundsvall - Elfsborg

Speltips inför Sundsvall – Elfsborg | Allsvenskan 26/8-19

”Giffarna” går en otroligt viktig match mot Elfsborg i kampen om överlevnad. Sundsvall ligger sist i tabellen med fyra poäng upp till kval och mot ett relativt svagt motstånd behövs en trepoängare. Elfsborg har varit en besvikelse den här säsongen men tack vare en bra inledning på säsongen är laget åtta i tabellen, men avståndet till nedre halvan har krympt. I allsvenskan har Elfsborg endast två segrar på de åtta senaste matcherna.

Jumbon Sundsvall har en betydligt dystrare resultatrad och fjolårets stora positiva överraskning är farligt nära att åka ur serien. Med endast två segrar på hela säsongen – mot MFF och Falkenberg – har laget inte vunnit sedan 29 april och den segerlösa sviten är uppe i 14 matcher. Nu lyckades norrlänningarna vinna i veckan mot IFK Lidingö i Svenska Cupen med 3-1 och det återstår att se om det går att hitta självförtroende i segern mot division 2-laget.

Speltips Sundsvall vs Elfsborg

Analys av speltips inför GIF Sundsvall mot Elfsborgs IF

Om man ska gå enligt formen är Elfsborg laget att spela på men samtidigt är laget i ingenmansland och har inte någon större motivationsfaktor. Sundsvall däremot måste vinna om det inte ska bli nedflyttning, det är i alla fall så det känns. Det är hela sex poäng upp till säker mark och fyra upp till kval. Med tanke på att några av lagen precis ovanför har börjat vinna helt plötsligt behöver Sundsvall tre poäng.

Elfsborgs tränare Thelin kan mycket väl få gå efter säsongen med tanke på den mediokra säsong laget haft. Två segrar på de åtta senaste är ingenting som imponerar för ett lag som vill slåss på den övre halvan. En åttonde plats kanske inte låter allt för illa men avståndet till sjuan Norrköping är 10 poäng samma som avståndet till nedflyttning. Lag som ligger i ingemansland brukar inte ha någon större motivation och vi tror att man förlorar mot Sundsvall. Därför väljer vi att spela Sundsvall som segrare och får fina odds på 2,67 hos Unibet.

I en match där det är mycket ångest ser vi lagen misslyckas i den sista tredjedelen till största del i matchen. Det sprudlar inte direkt av självförtroende eller glädje i något av lagen vilket brukar innebära mycket kamp, spring och inte direkt något finlir. Därför spelar vi under 2,5 mål och får oddsen 1,75 hos Nordicbet.

Korten lär inte lysa med sin frånvaro när kampen flödar. Räkna med en del dueller på planen och Al Hakim kan mycket väl tvingas fram med en del ostskivor. Därför väljer vi att spela över 3,5 kort till oddset 1,89 hos Bethard.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.