EFL-Cup- Manchester City vs Manchester United

Manchesterderby avgör Ligacupsemifinalen

  • Vi tippar att det blir City som tar sig vidare till finalen mot ett skadeskjutet United. Vi lägger spelet hos Bethard till oddset 1.37. {Klicka här för att placera ditt bet!}
  • Vi tippar att Raheem Sterling åtminstone smäller in ett mål i matchen och hämtar spelet hos 888Sport som ger oss oddset 2.25 på att han gör mål under matchen. {Klicka här för att placera ditt bet!}

Inför returmötet i Ligacupen (EFL) på Etihad leder Manchester City med 1-3 eftersom att de vann första matchen på Old Trafford för drygt tre veckor sedan. Senaste laget att vinna på Etihad Stadium var dock Manchester United när lagen möttes i Premier League 7 december 2019. I kvällens match är det ett annat United som åker till värste konkurrenten eftersom att flera av lagets stjärnor saknas. United får klara sig utan Pogba, Rashford och Maguire. Tre av lagets absolut bästa spelare. För Citys del ser skadesituationen bättre ut då de endast saknar två spelare.

Phil Jones från start?

United har även sin skotske mittfältare McTominay borta p.ga skada, vilket kommer betyda att de tappar en del defensiv tyngd eftersom att han har varit en av klubbens absolut viktigaste mittfältare under säsongen. Saknaden av den defensiva tyngden kommer även att märkas i försvaret i och med Maguires frånvaro, så troligtvis startar Solskjaer Lindelöf bredvid Phil Jones och den sistnämnde är kanske inte bästa valet mot ett snabbt framstormande City anfall eftersom att han inte fått så vidare mycket speltid under säsongen av förklarliga skäl. Men United har inte en nog bred spelartrupp för att spela någon annan.

Laportes frånvaro har haft stor påverkan

Manchester Citys stjärnback har i princip varit borta hela säsongen, men är på väg att komma tillbaka. Han kommer dock inte att spela matchen mot United ikväll eftersom att han inte är riktigt spelklar ännu. Det ska bli väldigt spännande att se hur pass mycket City höjer sig med honom tillbaka när han är tillbaka i laget. Förutom att Laporte är skadad är även Sané borta, inte ett lika stort bortfall eftersom att Guardiola har varit väldigt framgångsrik att värva offensiva spelare och därför finns det desto fler alternativ om man jämför med försvaret.

City i grym form

Manchester City stormar in i semifinalen med 4 vinster och en oavgjord i de senaste 5 matcherna (inräknat alla tävlingsmatcher). I matchen de spelade oavgjort mötte de Palace på hemmaplan som de har haft svårt mot två år i rad hemma på Etihad. Senaste Premier League matchen City spelade var borta mot årets sensation i ligan, Sheffield United och det är många lag som har haft svårt att få hål på deras lågt stående försvar. City lyckades och tog alla tre poängen från mötet efter att Aguero sköt in segermålet i minut 73.

City livsfarliga offensivt

United måste göra mål för att gå vidare och då helst tre mål. Det verkar högst osannolikt med tanke på alla skadorna. Om United ska gå offensivt för att göra mål kommer de att lämna en hel del hål bakåt vilket är livsfarligt mot ett såpass starkt offensivt rustat lag som Manchester City. Det är såpass stor skillnad sett till kvalité mellan elvorna som ställs mot varandra på planen där City har den stora fördelen av att ha en så bred trupp. Det kan inte sluta på något annat sätt än vinst till hemmalaget City.

Betfair logga
Klicka på loggan och lägg ett spel!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.