Gareth Bale Real Madrid

Gareth Bales nästa klubb?


18+ | Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stödlinjen.se

Perioden vi är inne i nu kan nästan liknas med en mini silly season för även om klubbarna inte får värva för tillfället är det en tid för massa spekulationer och rykten i fotbollsvärlden. Det är lätt att det blir så när ligorna står stilla. Vissa spelare kommer upp till disskusion oftare än andra i dessa sammanhang och en spelare som det under den senaste tiden har varit en strid ström med spekulationer kring är walesaren Gareth Bale.

Nära att han gick förra fönstret

Vi vet sedan tidigare att han har haft det svårt att komma överens med Zinedine Zidane och att han därför inför La Liga starten i augusti 2019 var nära att skriva på för den kinesiska klubben Jiangsu Suning. Affären gick aldrig igenom och han blev istället kvar i Real Madrid. Han sitter fortfarande på ett kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger i den spanska huvudstadsklubben. Men situationen börjar peka alltmer på att han kommer att lämna innan sommarens transferfönster är över. Detta med anledning av att Zidane har gått ut i media och sagt att han inte är intresserad av att behålla Gareth Bale i laget längre.

Gareth Bale Real Madrid

Bale – högavlönad

Vi vet sedan tidigare hur Bale svarade på kritiken mot honom i laget i somras då man kunde se honom på bilder med den walesiska flaggan där det stod ”Wales. Golf. Madrid. – In that order”. Trots det blev han som vi vet kvar i klubben. Han sitter på en extremt hög lön som enligt rykten ska uppgå till ca 4 miljoner kr i veckan. Om klubben skulle lyckas sälja honom blir de av med en tung ekonomisk börda som i sin tur skulle frigöra en stor summa pengar som de kan lägga på andra stora värvningar.

Var ryktas Bale att hamna?

Senast i somras under det förra transferfönstret var ryktena om att han skulle återvända till London och Tottenham Hot Spurs igen, en het följetong. Frågan är om det skulle kunna ske när fönstret öppnar denna gång istället? Problemet är att Gareth Bale sitter på en så fruktansvärt hög lön, att Tottenham som är kända för att inte betala sina spelare såna hutlösa summor pengar i lön skulle få det svårt att ge honom den lön han kan tänkas kräva. Detta är nog snarare en dröm för alla Tottenhamfans än en realilitet. Men visst skulle det vara ljuvligt att se honom i den norra Londonklubben igen.


18+ | Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stödlinjen.se

Bale med erfarenhet från Premier League

Lägst odds på var Gareth Bale kommer att hamna nästa säsong ligger på 2.50 hos Unibet och det är i Manchester United. Det är såklart inte helt osannolikt. För kopplingen finns redan där. David Moyes avslöjade nyligen att under hans tid som manager i klubben försökte locka till sig Bale. United har ekonomin till att genomföra köpet och han skulle dessutom gå direkt in i startelvan eftersom att han  har stor erfarenhet från ligan sedan tidigare. Efter den lyckade värvningen av Bruno Fernandes i januari är Solskjaer med största sannolikhet sugen på att förstärka laget ytterligare innan nästa transferfönster stängs.

Många storlag intresserade

Andra lag på listan med låga odds på var Gareth Bale kommer att sluta upp härnäst är Manchester City och Bayern Munchen. Inget av de alternativen är heller särskilt osannolika att de kan komma att bli Gareth Bales nästa klubbadress eftersom att båda klubbarna besitter den ekonomiska kapaciteten att kunna landa ett såpass stort namn. Mest troligtvis kommer det sluta med att Bale hamnar där som oddset talar för. Nämligen att han går till Manchester United. Det är helt klart ett spelvärt alternativ till oddset 2.50 hos Unibet. Ett roligt spel att lägga när man hänger med i sommarens silly season.

För andra nyheter inom fotbollsvärlden. Glöm inte att kolla in våran guide gällande fotbollsbetting

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.