Örebro möter AFC Eskilstuna den sista augusti

Läs mer om dagens speltips inför Örebro – Eskilstuna 31/8 -19

Det ständiga ingenmanslands-laget Örebro har ryckt upp sig rejält den senaste tiden. Ledda av en Carlos Strandberg i ruggig målform har laget bara en förlust på sju senaste matcherna samtidigt som man tagit fyra segrar under samma period. Det gör att laget har lämnat botten och klättrat upp till mitten av tabellen. Att jaga ikapp tolv poäng till IFK Norrköping på sjundeplats känns högst osannolikt men att ta igen två poäng och ta sig förbi Elfsborg på plats åtta känns långt ifrån omöjligt med tanke på nuvarande form.

AFC har inte det lika muntert och ligger näst sist i tabellen med tre raka förluster. Det är två poäng upp till kval och fyra poäng till säker mark när det återstår nio omgångar. Eskilstuna-klubben har bara tagit tre segrar på hela säsongen och kommer att få det tufft borta mot ett Örebro som visar god form och tagit elva poäng mer än AFC.

Speltips Örebro – AFC Eskilstuna

Oddsanalys Örebro – AFC Eskilstuna

Örebro har gått bra efter uppehållet och plockat rikligt med poäng. Senast lyckades laget vinna borta mot Sirius med 4-3 efter hattrick av Carlos Strandberg. Det var anfallarens andra hattrick på fem allsvenska matcher. Det gör att han klättrat upp på elva mål och därmed bara är ett mål bakom Muamer Tankovic som leder skytteligan. Efter matchen mot AFC kan Strandberg mycket väl leda skytteligan, så het är han just nu.

AFC har också ligans sämsta försvar, i alla fall om vi ska kolla antalet insläppta mål. 42 insläppta på 21 matcher motsvarar två per match och det är bara Falkenberg som har släppt in lika många. Det gör att Strandberg borde kunna få mycket ytor mot ett svagt försvar. Anfallaren har varit oerhört viktig för Örebro där han spenderat säsongen på lån, och när det nu bara återstår några dagar av transferfönstret håller klubben tummarna att Malmö inte får in ett bud som de inte kan tacka nej till. Vi tror Strandberg gör mål och spelar honom som målskytt till oddset 1,92 hos Unibet.

Med tanke på att AFC har ett svagt försvar, precis som Örebro har, tror vi det kan bli en relativt målrik tillställning. AFC har visserligen blivit nollade två matcher i rad men kan hota stundtals. Örebro tror vi kommer göra de flesta målen och därmed också vinna matchen. Därför placerar vi ett bet på Örebro som segrare hos Betsson och ett spel att det blir över 2,5 mål hos Betfair.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.