Helsingborg - Östersund

Odds och speltips inför Helsingborgs IF mot Östersund 30/8 -19

Vilket ångestmöte som väntar för Helsingborgs IF i jaken på nytt kontrakt. Klubben har varit i fritt fall den senaste tiden och åkt på smäll efter smäll. Efter uttåget mot division 1-klubben Oskarshamn fick tränare Henrik Larsson utstå grova verbala hot till den grad att han valde att hoppa av sitt uppdrag. Någon effekt av tränarbytet såg vi dock inte röken av när HeIF åkte till Norrköping och fick däng med 5-0. Med endast två poäng till godo till kvalstrecket behöver Helsingborg just poäng desperat och hemmamatchen mot ett formsvagt Östersund är ett ypperligt tillfälle att ta en trepoängare.

Östersund är ju inte heller en klubb som mår särskilt bra. Säsongen har varit en stor besvikelse och laget har sakta men säkert lämnat övre halvan och dragits ner mot en läskig bottenstrid. Lag har fem poängs marginal till kval och det är tre lag mellan som endast är tre poäng bakom. Samtidigt har Östersund inte vunnit på sex raka matcher och släppt in sju mål på de två senaste matcherna.

Speltips Helsingborgs IF – Östersund

Oddsanalys HeIF – Östersund

Det är ett djupt ångestmöte som väntar på Olympia i Helsingborg. Hemmalaget har minst sagt haft turbulens i klubben senaste tiden. Efter att ha sparkat tränare Peo Ljung klev ”Henke” in men hans andra sejour som tränare skulle stanna på nio matcher. Klubben har fortfarande inte fått in någon ny huvudtränare utan kör med assisterande tills ersättaren är hittad.

Första matchen utan Henrik Larsson gick inget vidare när det blev förlust med 5-0 mot IFK Norrköping. Nu väntar betydligt enklare motstånd mot ett lag som inte vunnit på gräs under säsongen och har en negativ resultatkurva. Är det någon gång Helsingborgs IF ska ta poäng är det hemma mot Östersund, och vi tror faktiskt man lyckas. Därför lägger vi ett bet på seger till 2,18 hos Betsson.

Försvaren imponerar inte i något av lagen. HeIF släppte in fem mål mot Norrköping senast och Östersund har läckt sju gånger på två matcher. Det är med andra ord upplagt för virriga försvar och många mål i matchen. Även om resultaten varit svaga för båda lagen har de bara gått mållösa av planen en gång vardera på fem matcher. Därför spelar vi också över 2,5 mål.

Det känns också därför som det kan bli mål för båda lagen. Vi väljer att köra vidare på ytterligare ett målspel och det är att båda lagen gör mål. Bäst odds får vi hos Unibet som erbjuder 1,86 på spelet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.