Akropolis vs Djurgårdens IF

Läs om speltips i matchen mellan Akropolis IF och Djurgårdens IF 22/8 -19

Grimsta IP är spelplatsen när serieledaren Djurgården jagar en plats i Svenska Cupens gruppspel när Akropolis kommer på besök. Det kan på förhand låta som en enkel uppgift men det ska tilläggas att Akropolis leder division 1 Norra och för att ta sig vidare till gruppspelet krävs det därför en maximal prestation av DIF. Samtidigt vet Djurgården att på söndag väntar match och seriefinal mot MFF, seger där och DIF är helt plötsligt favoriter till seriesegern.

Favoriter att vinna sin serie är också Akropolis som med största sannolikhet spelar i Superettan nästa år. De har endast förlorat en match under säsongen och är fem poäng före tvåan. Visst återstår en tredjedel av serien men det är inte mycket som talar för att Akropolis skulle börja sjunka i tabellen. Ska de däremot ta sig till svenska cupens gruppspel krävs det en bragd utöver det vanliga. Djurgården leder allsvenskan och är i strålande form, oberoende av vilken elva Kim Bergstrand och hans tränarkollega placerar på planen.

Speltips Akropolis – DIF

Oddsanalys Akropolis mot Djurgården

Det är två lag i toppen av tabellen som ställs mot varandra på Grimsta IP. Akropolis har tagit division 1 med storm och leder efter 19 spelade omgångar. Fortsätter klubben på inslagen väg kommer de att spela i Superettan nästa säsong, något som vore en otrolig bedrift. Nu är det inte särskilt stor risk att de också får spela svenska cupen eftersom de drog svenska serieledaren Djurgården som motståndare.

Djurgården har överträffat alla förväntningar och leder allsvenskan när en tredjedel återstår av serien. Kim Bergstand och Thomas Gustafsson har minst sagt gjort succé sedan ankomsten från Sirius. Skulle de vinna SM-guld vore det en sensation men att ta sig vidare till svenska cupens gruppspel är givetvis något alla räknar med.

Även om det kanske bara är en division som skiljer lagen när gruppspelet avgörs i februari bör det synas vilken skillnad det är när ena laget leder allsvenskan och det andra division 1. Vi kör ett bet på att DIF vinner matchen och hittar hyfsade odds hos Unibet som erbjuder 1,38.

Det kommer troligtvis att bli en hel del mål, i alla fall om vi ska tro oddsen. Vi tror att det kan bli en hel del mål i matchen och därför placerar vi ett spel på över 3,5 mål. Bäst odds hittar vi hos Betsson som ger 1,91.

 

Trots att DIF lär göra de flesta målen tror vi Akropolis också kan få in någon boll. Därför lägger vi också ett spel på att båda lagen gör mål och får bra odds till 1,48 hos Nordicbet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.