zlatan

Zlatan till Hammarby?

Efter att Zlatan den senaste tiden har varit hemma i Stockholm och hållt igång och tränat med den klubben han numer är delägare i, Hammarby IF, spekuleras det en hel del om han kommer att fortsätta karriären i den anrika Stockholmsklubben. Det är ingen som vet i dagsläget såklart huruvida det kommer att bli med Zlatans framtida fotbollskarriär. Som vi sedan tidigare vet saknar han ett SM-guld då han aldrig tog det med Malmö FF innan han påbörjade sin karriär som utlandsproffs. Därför har han nu en stor chans att göra verklighet av drömmen om ett SM-guld med Hammarby.

En fortsättning i Milan känns inte helt glasklart

Zlatan har kontrakt med AC Milan fram till sommaren, men det finns chans på att förlänga kontraktet ytterligare ett år. Men det verkar inte särskilt troligt att han kommer att fortsätta karriären i Italien då familjen numer är bosatt i Stockholm och samtidigt tog det senaste äventyret i Italien slut ganska oväntat. Om man ser till truppen Milan har så är det inga direkt imponerande namn som finns i startelvan och det var han som mer eller mindre lyfte hela laget från när han kom in i laget i januari. Situationen med startelvan kommer inte förändras om han bestämmer sig för att spela säsongen ut i Milanoklubben.

Zlatan Ibrahimović
Avslutar Zlatan karriären i Hammarby?

Hammarby har såklart en klart mycket sämre spelartrupp än AC Milan, men jämförelsevis med de olika ligorna klubbarna spelar i så håller Hammarby en hög klass i Allsvenskan och med en såpass stark förstärkning som Zlatan i laget blir de en ännu starkare kandidat till att ro hem SM-guldet nästa säsong. Zlatan skulle förutom att vara lagets stora stjärna även vara ligans stora stjärna, utan konkurrens och det alltså med en spelare som fyller 39 år i höst. Vi vet sedan tidigare att han är en vinnare och chanserna i Milan att ta hem en Scudetto denna säsong är mindre än att lyckas ro hem ett SM-guld med Hammarby.

Lägger Zlatan skorna på hyllan?

Det mesta tyder inte på det med tanke på hur pass mycket han fortfarande har att tillföra fotbollen på den absoluta toppnivån. Det är bara att se på hur det gick för Milan efter jul och nyår i ligan. Han gick mer eller mindre in och ordnade upp laget ensam och styrde dem i rätt riktning. Om Zlatan bestämmer sig för att stanna i Sverige känns det på förhand ganska självklart att det blir Hammarby han fortsätter karriären i eftersom att han har koppling till klubben, i och med delägarskapet. En fortsättning i Malmö FF ser vi inte hända i dagsläget.

Vad är oddset på att Zlatan fortsätter karriären i Hammarby?

I dagsläget får du hela 4.00 i odds hos Unibet på att Zlatan spelar i Hammarby nästkommande säsong. Spelet gäller alltså om Zlatan har spelat en match i Hammarby före den 11 augusti 2020. Det är ett spelvärt odds med tanke på hans eget intresse kring klubben, eftersom att han har investerat i Hammarby och i marknadsföringssyfte skulle det vara ett enormt lyft för Stockholmslaget. Det mesta som händer kring Zlatan brukar uppmärksammas i media även utanför Sveriges gränser. Så med största sannolikhet skulle det betyda ett internationellt lyft för Hammarby. Det gynnar såklart både Zlatan och klubben. Utöver sitt delägarskap i Hammarby IF är Zlatan sedan tidigare delägare i spelbolaget Bethard.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.