Vysshaya Liga vitryssland

Speltips Vysshaya Liga

Vi har i detta speltips valt att kolla närmare på en match från den Tadzjikistanska ligan som spelas i dag onsdag med start kl:15:00. De två lagen som mötet i omgång 3 handlar om, Kuktosh – Khujand, ligger i mitten av tabellen och krigar om att försöka klättra till det övre skiktet av tabellen. Vi har även kollat närmare på vitryska Vysshaya Liga och omgång 6 där fredagens matcher ska spelas mellan Smolevichi – Dinamo Minsk med start 17:00 och senare drar matchen mellan Neman Grodno – Energetik BGU igång 19:00.  Med det sagt så har vi tre spännande matcher att se framemot.

Kuktosh – Khujand

Mittenmöte i Tadzjikanska Vysshaya Liga där hemmalaget Kuktosh inte släppt in ett endast mål i de två inledande omgångarna. Kommer deras positiva siffror att hålla i sig även i denna omgång? Efter att de har spelat oavgjort i en match och vunnit den andra har de onekligen fått en fin start på säsongen. Laget kommer alltså från en 3-0 seger i förra omgången när de på bortaplan mötte Istaravshan och är därmed i en fin målform inför hemmamötet mot Khujand. Om hemmalaget lyckas att få med sig alla poängen i mötet kan de blanda sig in i toppstriden.

Khujand – 5 mål på två matcher!

Khujand är bara ett poäng efter motståndarna inför omgång 3. De inledde säsongen på bästa sätt genom att på bortaplan slå CSKA Pomir Dushanbe med 1-3, för att i nästa match falla på hemmaplan mot ligatvåan Khatlon med uddamålet i mötet som slutade 2-3. Därmed har de på bara två matcher gjort 5 mål, men haft det svårt att hålla tätt bakåt när de släppt in 4 mål. När två lag som har varit väldigt produktiva framåt i inledningen av säsongen tippar vi att det kommer att bli mål åt båda hållen, men favoriterna Khujand till slut även åker hem med alla tre poängen.

Smolevichi – Dinamo Minsk

I de nedre regionerna av tabellen hittar vi hemmalaget Smolevichi som inför omgång 6 ligger på plats femton i tabellen, vilket innebär nedflyttningsplats, men trots den prekära tabellplaceringen ser det inte alltför illa ut eftersom att de i de två senaste matcherna har fått med sig två oavgjorda resultat och två poäng. Det som måste förbättras om de ska kunna klättra är målskyttet då de bara har gjort två mål såhär långt. Laget har inte en enda trepoängare hittills och för att klättra från bottenskiktet måste de snart börja komma om de inte vill fastna där nere resten av säsongen.

Smolevichi i bra läge att ta vinst

Huvudstadslaget Dinamo Minsk har det desto mer turbulent kring klubben. Lagets tränare valde att efter förra omgången avgå, vilket betyder att i mötet mot Smolevichi kommer tränarposten att ersättas av en reservtränare. Därmed blir det svårt att gå efter lagets form i de senaste omgångarna eftersom att Siarhei Hurenka som valde att lämna klubbens tränarpost i förra omgången tog laget till en vinst på hemmaplan mot det besökande Neman. Oavsett tränarbyte för Dinamo Minsk har de varit usla på bortaplan i säsongsinledningen. Vi tippar därför att Smolevichi tar tillfället i akt mot det försvagade Minsk att ta sin första seger för säsongen.

Neman Grodno – Energetik BGU

Grodno är inte i sin bästa form när ligasexan Energetik kommer på besök på fredag. De har inte lyckats vinna en match sedan andra omgången och kommer närmast från en förlust mot Dinamo Minsk i förra omgången. Den något skakiga inledningen på säsongen har placerat dem bara två platser ovanför den absoluta bottenplatsen. Men trots att det ser illa ut har de ett bra snitt på sina elva senaste hemmamatcher där de har gått av planen obesegrade i nio av de elva senaste. Det som oroar dock är att de endast lyckats peta in 3 mål framåt på de fem inledande matcherna.

Energetik på väg att hitta formen igen?

Energetik BGUs inledning på säsongen var strålande då de tog tre raka segrar. De slog ligans bästa lag de senaste åren, Bate Borisov, med siffrorna 3-1 på hemmaplan, Ruh Brest borta med 0-1 och Minsk hemma med 2-0. Efter det kom dessvärre raset efter att de förlorat två matcher i rad. Med två raka förluster i bagaget ska de på bortaplan möta ett betydligt svagare motstånd och här har de stor chans att studsa tillbaka från den senaste förlustraden. Vilket vi tippar att de kommer att göra. Vi hämtar spelet från Unibet till oddset 3.00 på att Energetik vinner matchen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.