Hockeyspelare SHL

Leksand fortsätter att rasa!

  • Vi tippar att Frölundas fina form sedan förra omgångens kross mot Leksand håller i sig. Spelet hämtar vi hos Betfair till oddset 2.15. {PLACERA SPEL}
  • Växjö ser starka ut och har radat upp segrar mot några av ligans bästa lag i de senaste matcherna. Vi lägger vinsten till Växjö hos Betsson till oddset 2.90. {PLACERA SPEL}
  • Luleå går som tåget och svaga Leksand ska inte ha en chans att mäta sig med dem. Vi lägger spelet hos Unibet till oddset 1.95. {PLACERA SPEL}

I lördagsomgången av SHL bjuds vi på massor av underhållning från Sveriges högstaliga. Vi kommer att gå igenom matcherna mellan Linköping – Frölunda, Djurgården – Växjö och Leksand – Luleå. Matchen mellan Linköping – Frölunda startar 15:15 medans de andra två matcherna kickar igång lite senare på kvällen med starttid 18:00. Inför omgång 20 leder Örebro ligan på 40 poäng med Frölunda och Luleå hack i häl på 38 poäng. Spännande och jämnt i toppen där vi efter denna omgång kan ha en ny serieledare. Vi börjar med att gå igenom matchen mellan Linköping – Frölunda.

Frölunda ligans näst bästa bortalag

Lördagens SHL omgång drar igång med två extremt formstarka lag som möts på Linköpings hemmais. Linköping har radat upp segrar på sin hemmaarena i de senaste omgångarna dock har det kommit mot relativt svagt motstånd, Leksand som ligger näst sist i tabellen, Rögle som har varit extremt svaga i de senaste matcherna och ett Djurgården där ingenting fungerar för tillfället. En vinst sticker självklart ut och det är den mot HV71. Även om laget är inne i en formtopp har de haft problem mot de bättre lagen. Det märktes direkt i torsdagens omgång när de åkte på en förlust mot Örebro.

Frölunda däremot går fram som en vinnarmaskin där de fullkomligt krossar allt motstånd. Det fick Leksand känna på i torsdagens omgång när de blev demolerade med hela 7-1. Serieledarna Örebro hade inte heller något att hämta då de fick åka hem med en 4-1 förlust från Scandinavium. Bortaresultaten har varit ganska svaga under en period nu, men de är på väg tillbaka och Linköping ska inte förvänta sig någon lätt seger här. Faktum är att trots de senaste svaga bortaresultaten så är Frölunda ligans näst bästa bortalag, bara två förluster under fulltid. Totalt har samlat ihop 15 poäng borta.

Frölunda fortsätter sitt segertåg

Vi tippar att segern går till Frölunda eftersom att de har ångat på så extremt hårt i tabellen och fullkomligt krossat flera lag i tabellen. Plus att Linköping inte känns helt 100% på hemmais ännu då de har en del att bevisa mot de bättre lagen. Oddset 2.15 hos Betfair på att Frölunda vinner är taget och det spelar vi på.

Betfair logga
Klicka här för att spela hos Betfair

Djurgården och Linköping kommer från en varsin förlust

Djurgården öppnade starkt i matchen borta mot HV71 och det såg ett tag ut som att de hade hittat ett sätt att vinna på. De tog snabbt ledningen med 2-0 efter mål av Mattias Guter och Linus Hulström. Därefter kom reduceringen när Joakim Andersson gjorde målet. Sedan gick de upp till en 1-3 ledning, men HV hämtade upp till 3-3. Djurgården blev sedan omkörda i övertid och ännu en förlust att bearbeta. Positivt att de fick med sig åtminstone en poäng hem. Djurgården har det tungt nu och den där välbehövliga trepoängaren känns långt borta.

Växjö gjorde precis som Djurgården i sin förra match. Det blev förlust borta, men utan att få med sig några poäng hem eftersom att förlusten var efter fulltid. Det började bra med ett ledningsmål i första perioden som de sedan höll i och vann. Malmö kom istället tillbaka starkt i andra och körde över gästerna genom att göra 4 mål när Växjö bara gjorde ett. Efter det kunde inte gästerna återhämta sig och förlorade med siffrorna 3-5. Det ser ändå positivt ut för Växjö, de fem senaste matcherna har de två förluster och tre vinster.

Djurgården har stora problem

Vi tippar att det blir Växjö som åker hem med tre poäng. De är inne i en mycket bättre period där de har vunnit mot lag som Färjestad, Skellefteå och Luleå i de senaste matcherna. Djurgården är istället i en fullkomligt bedrövlig form där de inte kan vinna. Lägg även till att Växjö är ett lag på uppgång. Spelet faller självklart på Växjö. Spelet hämtar vi hos Betsson som ger oss oddset 2.90.

Betsson logga
Här kan du spela hos Betsson

Luleå krossar allt

Leksand fortsätter att rasa neråt i tabellen och det senaste resultatet borta mot Frölunda var i det sämre laget när de blev överkörda med 7-1. Lagets tränare har uttryckt sig som så att han skäms över Leksand. Den senaste tidens resultat är rent skrämmande dåliga då man bara tagit två segrar på 14 matcher. På de tre senaste matcherna har Leksand gjort två mål och släppt in 15. Det är inte godkänt såklart och något drastiskt måste göras annars blir det till att åka ner igen. Positivt är att de har en stark hemmapublik som alltid står och stöttar dem i vått och torrt.

Luleå går istället rakt uppåt i tabellen och radar upp segrar efter varandra. På de fem senaste matcherna har laget fem segrar och bara en förlust på lagets tolv senaste matcher. Det har gått såpass bra att de med stormsteg närmar sig den absoluta toppen av tabellen. Nu ligger de på tredjeplats, men på samma poäng som tvåan Frölunda, bara att de har sämre målskillnad. Fortsätter det såhär kan de snart komma att ligga i den absoluta toppen. De vann senaste gången mot Leksand när lagen möttes i oktober med 4-3 i Luleå.

Luleå med ännu en seger

Luleås senaste resultat är extremt imponerande medans Leksand inte kan vinna matcher den här säsongen. Det var en positiv inledning, men sedan har laget bara tappat allt och sjunkit längre ner för varje match. Därför tippar vi att det kommer ännu en förlust hemma för Leksand mot Luleå. Tvåan för bortavinst hämtar vi hos Unibet till oddset 1.95

unibet logo
Placera ditt spel hos Unibet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.