SHL omgång 26

SHL – Omgång 26 med stekheta odds!

  • Vi tippar att Frölunda med fördelen av hemmaplan tar de tre viktiga poängen mot det besökande Luleå. Spelet hämtar vi hos Betsson till oddset 2.15 [Lägg ditt spel]
  • Leksand har haft en tuff säsong, men hemma är de bra. Vi tippar att de vinner hemma mot Färjestad i det viktiga derbyt. Vi lägger spelet hos Coolbet till oddset 3.55 [Lägg ditt spel]
  • Djurgården åker ner till Malmö som med bara en vinst på de sex senaste matcherna inte kommer att stå emot formstarka Djurgården. Spelet på att Djurgården vinner hämtar vi hos Bethard till oddset 2.70 [Lägg ditt spel]

Det börjar att dra ihop sig till jul och nyår, men innan allt det tar vid kommer det att spelas SHL hockey. Vi kommer att gå igenom och reka utvalda matcher från omgång 26 där vi som vanligt hittat massor av spelvärde. Efter att omgång 26 är avklarad kan vi även ha en ny ligaledare eftersom att Luleå nu bara leder ligan med 2 poäng före Färjestad. Vi kommer därför gå igenom matcherna mellan Frölunda – Luleå och Leksand – Färjestad, men även ett av seriens formstarkaste lag, Djurgården som åker till Malmö.

Jämnt möte väntar i Scandinavium

Frölunda har i de senaste matcherna tappat mark och ligger inför matchen mot ligaledarna nere på fjärdeplats. Svenska mästarna är ett bättre lag än vad tabelläget visar. Men visst var insatsen borta mot Växjö ganska svag då de egentligen från start blev omkörda efter att Växjö var extremt effektiva på att få till tre snabba mål. Luleås match i Norrlandsderbyt var desto mer tajt och det skulle lika gärna ha kunnat sluta med vinst för serieledarna. Så blev det dock inte. Det var Skellefteå som slutligen rodde hem segern. Därmed var det viktiga Norrlandsderbyt förlorat.

Unibet logo
Spela på SHL hos Unibet!

Svenska mästarna Frölunda har inte gått att känna igen i de senaste matcherna. Med bara två vinster på sina senaste fem matcher har de sjunkit ner till fjärdeplatsen. Fördelen är att Frölunda i mötet mot Luleå spelar hemma, och vi vet sedan tidigare att det är få lag som lämnar Scandinavium med poäng. Även om tabellen säger annat så är mötet mellan dessa två lag mer eller mindre en seriefinal. Det kommer säkerligen att stå mellan dessa två när vi ska knyta ihop säcken för att summera grundserien. Vi tippar att det blir Frölunda som vinner mötet hemma i Scandiavium.

Leksand – Färjestad

Det var ganska väntat att Dalalaget inte skulle åka från Örebro med tre poäng, men de flesta hade nog väntat sig att de skulle bli dominerade. Så enkelt var det dock inte för Örebro som fick en del problem efter att de hade tagit ledningen med 2-0, Leksand gick upp till 2-2, men sedan kunde de inte stå emot hemmalaget som drog ifrån och vann med 4-2. Färjestad kommer till mötet med en fin vinst på bortaplan mot Luleå. Det var Karlstadslagets första seger på Luleås hemmaplan sedan 2016. Kan de bygga vidare på segern i derbyt mot Leksand?

Derbyn mellan dessa två lag har en historia av att bli extremt jämna. Även om Färjestad har varit det bättre laget de senaste åren är det alltid svårt att förutse vinnaren i dessa matcher. Leksand har på hemmaplan börjat repa sig något efter en rad negativa resultat. Inför matchen har de två raka vinster på hemmaplan. Frågan är om Färjestad kommer att vara rostiga inför mötet eftersom att de inte har spelat en SHL match sedan den 7 december. Vi tippar att det kommer att bli uddamålsvinst för hemmalaget till slut och de fortsätter på den inslagna vinnande vägen.

Malmö – Djurgården

Malmö hade inför mötet borta mot HV71 fem raka förluster och det såg länge ut under matchens gång som att det skulle bli en sjätte förlust eftersom att HV var det bättre laget i de två första perioderna, men det var fortfarande 0-0 inför sista perioden och då smällde Malmö in hela 4 mål och bröt därmed sin förlustsvit. Djurgården som går från klarhet till klarhet gjorde en fantastisk match hemma mot Brynäs som inte hade en chans på Hovet. Det stod slutligen hela 6-0 när matchen blåstes av och Djurgården visade därmed vad de är kapabla till när spelet flyter.

Djurgården har under de senaste matcherna gjort en imponerande comeback efter att de tidigare under säsongen underpresterade rejält och absolut inte såg ut som det laget som spelade SM final i våras. Nu när de har fått ordning på formen ser de återigen ut som ett rejält hot mot vilket motstånd de än ställs mot i ligan. Malmö visade massor av vilja när de vann mot HV borta i senaste matchen, men vi tippar att det inte kommer att hålla mot ett Djurgården som ser så extremt bra och pånyttfött ut. Djurgården vinner på bortais mot Malmö.

Betsafe logga
Massor av spännande SHL marknader hos Betsafe!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.