shl - omgång 37 Färjestad - leksand

SHL Tipset!

  • Svenska mästarna åker till Hovet för att ta med sig alla poängen hem igen. Det gör de inte. Djurgårdens hemmaform har varit strålande i de åtta senaste matcherna. Vi placerar vårat spel på Djurgården hos Bethard till oddset 2.35. {Lägg ditt bet här!}
  • Trots att Färjestad har förlorat fem på raken tippar vi att de vänder det i hemmamötet mot bottenlaget Leksand. Vi placerar spelet hos 10Bet till oddset 1.45. {Lägg ditt bet här!}
  • Luleå har inte varit helt övertygande på hemmaplan de senaste matcherna vilket öppnar för att Växjö tar sin fjärde raka seger. Vi placerar spelet hos Betsson till oddset 4.55. {Lägg ditt bet här!}

Det är dags för omgång 37 av SHL och det börjar minska rejält i antal matcher som är kvar innan det börjar att dra ihop sig för slutspelet. I toppen av tabellen är det oförändrat sedan senaste omgången där Luleå fortfarande har 73 poäng. I slaget om andraplatsen är det extremt jämnt, för tillfället har vi fortfarande Örebro på 66 poäng, Frölunda efter på 65 och Färjestad fyra på 64. I botten är det Leksand som ligger allra sist på 34 poäng och Oskarshamn på platsen ovanför med 36.

I omgång 37 har vi valt att reka mötena mellan Djurgården – Frölunda, Färjestad – Leksand och Luleå – Växjö. Samtliga matcher startar kl:19:00 ikväll torsdag 30/1.

Djurgården – Frölunda

Djurgården är i en strålande form inför mötet med Frölunda och kommer från en fin vinst hemma mot Örebro i senaste omgången. Hela 4-1 blev det och det var Djurgårdens tredje raka vinst mot Örebro den här säsongen och i matchen var det Dick Axelsson som utmärkte sig genom att göra mål för tredje matchen i rad. Detta var Stockholmslagets åttonde raka vinst på Hovet och i dessa matcher har de fått med sig full pott, alltså tre poäng åtta matcher i rad. De är därmed ett av seriens starkaste lag på hemmaplan. För Indians väntar en svår uppgift.

Frölunda kalla borta

Indianernas bortaform är inte i bästa laget då de parkerar sig som åttonde bästa lag på den listan. Men vinna kan de och det har sett riktigt bra ut de senaste omgångarna med endast en plump i protokollet och det var borta mot Oskarshamn som de förlorade med 5-1, efter den matchen har de bara spelat hemma och tagit tre raka vinster. Senast mötte de Malmö i Scandinavium som de hade en del problem mot, men slutligen i sista perioden kunde ta alla poängen när Nicklas Lasu fullbordade segern. En viktig seger eftersom att de fortfarande har häng på Luleå i toppen.

Svedberg i bra form

Förra säsongens finallag går upp mot varandra på Hovet där Djurgården som vi nämnt har varit extremt starka de senaste åtta omgångarna. Frölunda har dock vunnit de två tidigare mötena lagen emellan och Djurgården har nu allt uppdukat framför sig att slå tillbaka. Stockholmarna har en målvakt i superform då Svedberg bara har släppt in 9 mål på dessa 8 matcher på hemmaplan, Dick Axelsson är i en grymt bra form med tre raka matcher där han gjort mål och med tanke på Frölundas stora nederlag när de spelade borta senast tippar vi även att det blir Djurgården som går från mötet med alla poängen.

unibet logo
Spela på SHL hos Unibet

Färjestad – Leksand

Färjestad har inför mötet med seriens sistplacerade lag Leksand fem raka förluster och något de snarast måste vända på om de fortfarande ska vara inblandade i toppstriden. Karlstadslaget kommer närmast från tung förlust mot HV 71 som är ett av seriens sämsta hemmalag och allt såg ut att vara klart för Färjestad att ta med sig alla poängen hem till Karlstad. Det blev inte så, istället blev det en förlust med hela 8-4. Därmed måste något göras för att få laget att vinna igen därmed räknar vi med att det kommer att renoveras om i laget för att hitta tillbaka till hur man vinner igen.

Leksand – Två raka förluster

Det var inte såhär det skulle gå för Leksand. Nu har de halkat allra längst ner i tabellen och gapet upp till säker mark blir bara större för varje omgång. Förvisso är det bara två poäng upp till Oskarshamn som ligger näst sist, men det stora orosmolnet är Linköping som har tagit sig samman och klättrat upp på säker mark, nu hela 7 poäng före Leksand och om dalalaget inte nu ska trilla ur måste de börja vinna innan det är för sent. Inför matchen har de förlorat två matcher i rad och det ser väldigt oroligt ut för att det ska bli den tredje på raken.

Tuff match väntar dalalaget

Det är som upplagt för en enkel hemmaseger här. Färjestad har öppet mål att studsa tillbaka från sin dåliga form när de får seriens sämsta lag serverat framför sig på hemmais. Leksand har förutom att de är riktigt dåliga på bortaplan även svårt att hålla motivationen uppe i tre perioder. Vi vet vilken kapacitet Färjestad sitter på offensivt och när de nu börjar att renovera om i kedjorna för att hitta tillbaka till den vinnande vägen igen tippar vi på en skoningslös överkörning. Leksand ska inte ha den minsta chans att ta poäng med tanke på hur spelet sett ut de senaste omgångarna.

Betfair logga
Lägg ditt spel på matchen!

Luleå – Växjö

Luleå i solklar ledning av tabellen, 7 poäng före närmast jagande Örebro. Laget kommer närmast från en bortavinst mot Brynäs där de vann med siffrorna 1-3. Men de har inte varit lika kliniska poängmässigt under de senaste omgångarna då det är en del förluster och vinster med uddamålet på övertid. Men så starka som Luleå varit under hela säsongen går det inte att räkna ut dem och då framförallt hemma i Coop Norrbotten Arena där de är extremt svårslagna. Luleås forward är i fin form för tillfället och kommer närmast från bortamötet mot Brynäs med två puckar i nät.

Pontus Holmberg – Poäng i tre raka

Växjö har växlat upp rejält i de senaste omgångarna med tre vinster på raken där två har kommit på bortaplan och en hemma. Bortasegrarna har kommit mot Färjestad och Linköping, men i dessa matcher har de endast fått med sig två poäng eftersom att båda vinsterna har kommit på övertid. Leksand avfärdades med lätthet hemma i Vida Arena då de kördes över av hemmalaget med 5-1 och det är med denna seger de ska bygga vidare på i det svåra bortamötet mot Luleå. Viktig för Växjös tre segrar har Pontus Holmberg varit då han gjort poäng i alla matcherna.

Växjö – Jättechans att vinna

Sett till individuella möten mellan lagen har de mötts två gånger under säsongen och båda har då vunnit en varsin hemmamatch. Men med det flytet Växjö har haft i sina två senaste bortamatcher ska de inte underskattas här när det mesta går lagets väg. Luleå som i de senaste matcherna förvisso har vunnit på hemmaplan har det inte sett helt självklart ut efter två övertidsvinster mot Djurgården och Linköping sett till lagets fem senaste hemmamatcher. Om Växjö nångång under säsongen ska ta tre poäng borta mot Luleå är det nu. Det är även det vi tippar här.

NordicBet logga
Fint odds på vinst för Växjö!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.