Speltips-vitryska-cupen

Avgörande i vitryska semifinalerna på onsdag

I detta speltips ska vi kolla närmare på veckans matcher i vitryska cupen. På onsdag ställs först Shakthyor Soligorsk mot förra årets ligamästare Dinamo Brest i det första mötet för dagen. Matchen kickar igång 17:00. Brest leder inför mötet med 2-0 efter första matchen i semifinalen. I det andra semifinalsmötet som sparkar igång två timmar senare är det favoriterna BATE Borisov som på hemmaplan tar emot Slavia Mozyr. Inför det andra semifinalsmötet är det Slavia Mozyr som leder med 1-0. Så därmed har vi två högintressanta matcher att se framemot eftersom att det ligger en finalplats i potten.

Shakhtyor Soligorsk – Dinamo Brest

Fördel av hemmaplan för Shakhtyor, vilket innebär en större chans att kunna vända det tunga 0-2 underläget som står sig efter den första drabbningen i semifinalmöte nummer 1. Men senast att vinna ett möte mellan dessa två lag är Shakhtyor som senast i helgen mötte Dinamo Brest på bortaplan. Det slutade med en 0-2 seger till besökarna. En hel del att bygga vidare på inför matchen på onsdag. Självförtroendet är på topp. Men sett till lagets prestationer under de senaste matcherna har de varit väldigt ojämna och hade inte tagit en seger förrän den 28 mars.

Tuff match väntar Brest

Dinamo Brest hade i helgens ligamöte mot Shakhtyor tre av deras ordinarie försvarare på skadelistan eller avstängda vilket till stor del bidrog till Shakhtyors vinst med 0-2. Eftersom att det är cupmatch gäller inte avstängningarna i detta möte och därmed är så gott som hela försvaret intakt. Vi tippar att det kommer ha en stor positiv påverkan på laget. Men det kommer inte att räcka hela vägen till att vända ett 0-2 underläge. Vi baserar det på Brests något svaga inledning av säsongen och plus att Shakhtyor är oerhört svårslagna på hemmaplan. Därför tippar vi att det slutar oavgjort och Shakhtor tar finalplatsen.

BATE Borisov – Slavia Mozyr

Bate har haft en svag start på årets säsong och varit en besvikelse hittills, men det finns all chans i världen att vända det. Säsongen är än så länge i sin linda. Första semifinalmötet mot Slavia Mozyr förlorade de med 1-0. Ett underläge som de har all chans i världen att hämta upp nu när returen äger rum. Bara i de tre senaste ligamatcherna har de hämtat in 7 poäng efter att de vunnit två och spelat en oavgjord. Senast i lördags vann de med 0-2 borta mot Gorodeja och är inför mötet i bästa tänkbara form.

Mozyr i dålig form

Desto sämre ser det ut för Slavia Mozyr som kommer direkt från två raka förluster. Med de senaste svaga resultaten har de halkat ner på trettondeplats i tabellen. Men de har vunnit två gånger på hemmaplan den här säsongen mot onsdagens motståndare BATE, så ett litet övertag har de inför onsdagens drabbning, men det tippar vi inte kommer att ha så stor betydelse eftersom att BATE har bevisat under de senaste matcherna att de är ett lag på uppgång och dessutom väger fördelen av hemmaplan in starkt. Vi tippar en 2-0 seger till BATE till oddset 6.00 hos Unibet.

Hos Unibet kan du streama vitryska Premier League. Klicka på denna länk för att komma igång.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.