Vitryska Premier League omgång 8

Speltips vitryska Premier League omgång 8

I toppen av tabellen inför omgång 8 av den vitryska högstadivisionen hittar vi Slutsk, tätt följda av Zhodino som befinner sig på andraplatsen med två poäng mindre. På tredjeplats hittar vi det favorittippade BATE med bara ett poäng upp till Zhodino. För BATE var inledningen av årets säsong en besvikelse då förväntningarna var högt satta redan innan säsongsstarten. Men nu har de fått upp ångan och klättrar efter varje spelad omgång ett steg närmare förstaplatsen. Vi inleder detta speltips med Slutsk som på fredag ställs mot Energetik-BGU för att sedan reka mötet mellan Slavia Mozyr – Zhodino som spelas på lördagen och sist tippar vi mötet Smolevichi – BATE på söndagen.

Slutsk – Energetik – BGU

Vanligtvis befinner sig inte Slutsk såhär högt upp i tabellen. Men denna säsong har varit annorlunda då de lagen som förväntas befinna sig i toppen av ligan istället har inlett skakigt. Så Slutsk har tagit vara på tillfället och placerat sig över alla andra lag. Det är osäkert hur länge det håller. Men hittiills är det en grymt bra prestation och de leder före tvåan Zhodino med 2 poäng och fyra poängs försprång mot Energetik som ligger på fjärdeplats inför fredagens drabbning. Slutsk går starkt in i matchen med tre raka segrar bakom sig där självförtroendet är på topp.

Ett målsnålt Energetik

Bortaseger i senaste omgången mot seriens näst sämsta lag, tre raka förluster i de föregående matcherna. Dessutom i dessa tre förlustmatcher lyckades de inte göra ett endaste mål, trots det befinner de sig på plats fyra i tabellen och har häng på lagen i övriga toppen. Vi tycker inte att Energetiks senaste insatser är övertygande nog för att ta en bortaseger mot Slutsk och därmed spikar vi ettan till oddset 2.14 hos Unibet. Slutsk har inlett bra och förtjänar förstaplatsen dessutom har de fördelen av att spela hemma. Förmodligen börjar det väntade raset för Energetik i denna omgång.

Slavia Mozyr – Zhodino

Tuff hemmamatch väntar Slavia Mozyr när ligatvåan Zhodino kommer på besök. Hemmalaget kommer direkt från en vinst i förra omgången då de bortaslog Vitebsk i en uddamålsseger som slutade 2-3. Formen i matcherna innan dess har varit ganska illa med förlust i cupen borta mot BATE och i de två ligamatcherna dessförinnan förlorade de mot både FC Minsk och Isloch Minsk. Senast de fick med sig en poäng innan vinsten i senaste omgången var i hemmamötet mot Rukh Brest då de spelade 0-0. Laget ligger inför omgången på plats 7 i tabellen och ska de klättra högre måste de hitta tillbaka till formen de hade i inledningen av säsongen.

Zhodino fortfarande tvåa

Det blev en riktig urladdning för Zhodino i senaste matchen på bortaplan mot FC Minsk. Matchen slutade 2-5 och ytterligare tre poäng tillföll laget. Vinsten var oerhört viktig eftersom att toppstriden är extremt tät och än så länge kan de hålla undan från det tredjeplacerade BATE. Det skiljer dock bara ett poäng mellan plats 2 och 3 inför omgång 8 och därför är en bortaseger för Zhodino extremt betydelsefull för att hålla andraplatsen. Vi tippar på att de tar tre poäng mot ett Slavia Mozyr som inte har hittat nån stabil form ännu. Spelet hämtar vi hos Betsson till oddset 2.55.

Smolevichi – BATE

Toppen mot botten när femtonplacerade Smolevichi tar emot BATE. Bara uppförsbacke för Smolevichi i de senaste omgångarna och inte blir det lättare av att möta BATE som flyger för tillfället och radar upp vinster efter varandra. Med bara tre ihopspelade poäng och noll vinster såhär långt där de i deras två senaste matcher kommer från två raka förluster mot Energetik-BGU och Dinamo Minsk. Med dessa två förluster har de fyra totalt och det ser ut att bli en hel del fler innan säsongen är över. Fördel av hemmaplan verkar inte heller hjälpa då de redan på fyra spelade matcher har tre förluster och en oavgjord.

BATE mot toppen av tabellen

BATE har ett ypperligt läge att kunna inta en högre tabellplacering i mötet mot Smolevichi. Och som deras form varit i de senaste matcherna lutar allt åt det. Tre raka vinster med cupen inräknad är facit inför matchen. Det var såklart ganska väntat att de skulle komma igång efter den tröga början på säsongen. Nu verkar de ha hittat formen och självklart ska inte ett lag som Smolevichi vara några större problem att avfärda och lämna med tre tagna poäng. Vi spelar tvåan här då den känns självklar. Spelet hämtar vi hos Unibet till oddset 1.22.

Betta på BATE!

Klicka på knappen för att lägga ditt spel!

Du vet väl att du kan streama alla matcher från vitryska Premier League? Vi har gjort en stegvis guide i hur du gör för att streama matcherna direkt från Unibet TV. Följ stegen för att komma igång med Unibet så riskerar du inte att missa några matcher.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.